Στον σπουδαιότερο ημιτελικό της ζωής του ο Musetti! (vid)

 
Στον σπουδαιότερο ημιτελικό της ζωής του ο Musetti! (vid)
© AELTC/Chloe Knott
tn team Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 - 20:43

O Lorenzo Musetti απέκλεισε τον Taylor Fritz στα 5 σετ κι έτσι δυο μέρες μετά την πρόκρισή του στον πρώτο του προημιτελικό σε Grand Slam, πήρε και την πρόκριση για τους "4" καλύτερους του Wimbledon!

Μετά από ένα συναρπαστικό ματς στο No.1 Court, o Musetti επικράτησε του Fritz με 3-6, 7-6 (5), 6-2, 3-6, 6-1 και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Wimbledon, εκεί όπου τον περίμενε ο τεράστιος Novak Djokovic.

O 22χρονος Ιταλός τενίστας, ο οποίος είναι ο μόνος παίκτης που δεν βρίσκεται στο Top 5 και συνεχίζει στα ημιτελικά - μάλιστα δεν βρίσκεται ούτε στο Top 20 αυτή τη στιγμή, κατάφερε να βγει νικητής από ένα δύσκολο ματς, στο οποίο και οι δυο παίκτες φάνηκαν να έχουν αστάθεια και αρκετή πίεση, καθώς και για τους δυο ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να μπουν στα ημιτελικά ενός major.

Μετά το δυνατότερο ξεκίνημα του Fritz, που προηγήθηκε με 4-1 στο 1ο σετ και το έκλεισε χωρίς πρόβλημα στο 9ο game, o Musetti απώλεσε ένα προβάδισμα με 5-3 στο 2ο σετ, ισοφάρισε όμως έτσι κι αλλιώς, αφού κατέκτησε το tie-break λίγο αργότερα.  Ακολούθησε ένα σετ στο οποίο ο Ιταλός ήταν πολύ καλύτερος από τον Fritz, "ξέφυγε" με 5-1 και το κέρδισε με 6-2.

Ο Fritz βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση στο 4ο σετ, όταν σέρβιρε στο 2-2, 0-40, όμως κατάφερε να αποφύγει το break και να περάσει μπροστά με 3-2. Αργότερα βρήκε και το break o Αμερικανός, που κέρδισε τα 3 τελευταία games του σετ και το κατέκτησε με 6-3.

Δεν είχε ωστόσο περισσότερες δυνάμεις και στο 5ο σετ κυριάρχησε ξανά ο Musetti, που προηγήθηκε με 5-0 και το έκλεισε χωρίς πρόβλημα στο 7ο game, "σφραγίζοντας" τη μεγάλη νίκη σε 3 ώρες και 27 λεπτά ενός χορταστικού αγώνα.

Μετά και τη νέα σπουδαία πρόκριση, ο Musetti εξασφάλισε άνοδο στο Νο.16 του κόσμου, μια θέση χαμηλότερα από το career high του και 9 θέσεις ψηλότερα από τη σημερινή του κατάταξη (Νο.25).

Την Παρασκευή θα πρέπει να ανεβεί ένα βουνό για να κρατήσει ζωντανό το όνειρο του Wimbledon o Ιταλός, αφού θα αντιμετωπίσει τον 7 φορές πρωταθλητή και κάτοχο 24 Grand Slams τίτλων, Novak Djokovic.

Αυτή θα είναι η 7η συνάντησή τους στο tour, με τον Σέρβο να έχει κερδίσει τις 5 από τις 6 προηγούμενες (5-1). Είχαν παίξει και στον 3ο γύρο του Roland Garros πριν έναν μήνα, με τον Musetti να βάζει δύσκολα στον Novak, που πήρε όμως τη νίκη με 3-2 σετ (επιστρέφοντας από το 1-2).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots