Wimbledon: Το πρόγραμμα της Τετάρτης

 
Wimbledon: Το πρόγραμμα της Τετάρτης
© AELTC/Tony O Brien
tennisnews team Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 - 6:04

Ολοκληρώνεται η προημιτελική φάση του Wimbledon σήμερα, με τις προσπάθειες του Novak Djokovic και της Elena Rybakina να ξεχωρίζουν.

Το πρόγραμμα στο Centre Court θα αρχίσει στις 15:30 ώρα Ελλάδας, με την αναμέτρηση της πρωταθλήτριας του 2022, Elena Rybakina, απέναντι στην Elina Svitolina. Θα είναι μια πολύ δυνατή αναμέτρηση και η 5η μεταξύ των δυο παικτριών, που έχουν από 2 νίκες.

Θα ακολουθήσει η αναμέτρηση του 7 φορές πρωταθλητή, Novak Djokovic, που θα διεκδικήσει την 13η πρόκρισή του στα ημιτελικά του τουρνουά και την 49η πρόκριση συνολικά σε ημιτελικό Grand Slam! Απέναντί του θα είναι ο Alex De Minaur, που κάνει την καλύτερη χρονιά της καριέρας του και αυτός θα είναι ο 3ος του προημιτελικός σε ένα Slam, αλλά 2ος συνεχόμενος, μετά το Roland Garros.

Για 4η φορά θα αναμετρηθούν Djokovic και De Minaur, με τον Σέρβο να έχει μια νίκη περισσότερη (2-1). Ο De Minaur πάντως έκανε τη μόνη νίκη του φέτος, στο United Cup στην Αυστραλία.

Στο No.1 Court θα γίνουν οι δυο άλλοι προημιτελικοί, με αυτόν της Jelena Ostapenko και Barbora Krejcikova να ξεκινά πρώτος, στις 15:00 ώρα Ελλάδας. Η Ostapenko θα είναι στον 3ο της προημιτελικό στο Wimbledon, ενώ η Krejcikova στον 1ο της. Είναι 2 από τις 3 παίκτριες που έχουν κερδίσει Grand Slam στο παρελθόν (μαζί με την Rybakina) και συνεχίζουν στο ταμπλό, ενώ αυτή θα είναι η 8η συνάντησή τους στο tour, με τη Λετονή να προηγείται με 5-2 στις νίκες.

Δεύτερο ματς στο No.1 Court θα είναι αυτό ανάμεσα στον Taylor Fritz και τον Lorenzo Musetti. Ο Fritz θα είναι για 2η φορά στα προημιτελικά του Wimbledon και 4η σε ένα Slam, ενώ θα διεκδικήσει την 1η του πρόκριση στα ημιτελικά μιας τέτοιας διοργάνωσης. Ο Musetti από την πλευρά του θα παίξει για 1η φορά σε προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης. Θα συναντηθούν για 4η φορά, με τον Αμερικανό να προηγείται με 2-1 στις νίκες.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης (10/07):

Centre Court:
15:30 Elena Rybakina [4] v. Elina Svitolina [21] Novasports Prime
17:30 Alex De Minaur [9] v. Novak Djokovic [2] Novasports Prime

No.1 Court:
15:00 Jelena Ostapenko [13] v. Barbora Krejcikova [31] Novasports6HD
17:00 Lorenzo Musetti [25] v. Taylor Fritz [13] Novasports6HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots