ATP
Djokovic: Τι λέει για την "αλλαγή φρουράς"

 
Djokovic: Τι λέει για την "αλλαγή φρουράς"
© AELTC/Joel Marklund
tn team Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024 - 11:51

Τις τελευταίες μέρες, μετά και την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του Carlos Alcaraz επί του Novak Djokovic σε τελικό Wimbledon, συζητήθηκε περισσότερο το αν αυτό σημαίνει και την "αλλαγή φρουράς". Ο Djokovic, πάντως, έχει διαφορετική άποψη.

Το ακούγαμε σχεδόν κάθε φορά που έχαναν κάποιο Grand Slam οι Big 3, Federer, Nadal και Djokovic, αλλά τελευταία ακούγεται περισσότερο. Ο Federer τερμάτισε την καριέρα του, ο Nadal εδώ και πολύ καιρό δεν ήταν σε θέση να διεκδικήσει μεγάλο τίτλο και δύσκολα θα μπορέσει να το κάνει στο μέλλον, ενώ ο Djokovic παραμένει στο κορυφαίο επίπεδο, αλλά εκτός από τη 2η συνεχόμενη ήττα σε τελικό Wimbledon, μετράει πλέον και 3 χαμένα Grand Slam στη σειρά, ενώ για 1η φορά σε ολόκληρη την καριέρα μένει άτιτλος μέχρι τον Ιούλιο.

Όλα αυτά, έκαναν τη συζήτηση για την "αλλαγή φρουράς" ακόμα εντονότερη τις τελευταίες μέρες. Ακόμα και ο Νικ Κύργιος το έθιξε μέσω μιας δημοσίευσης.

Το Sport Klub ρώτησε τον Σέρβο πρωταθλητή και τη δική του άποψη: "Είναι λογικό να μιλάει ο κόσμος γι' αυτό, πάντα πρέπει να ψάχνουμε έναν τίτλο και κάτι στομφώδες να πουν όταν συμβαίνει κάτι καινούργιο. Πολλοί δεν είναι ευχαριστημένοι με αυτό που συνεχίζει να γίνεται μεταξύ των κορυφαίων παικτών, οποτε θέλει να γίνει αυτή η αλλαγή. Αυτό είναι ένα εγγενές μέρος της αθλητικής μου καριέρας και πάντα καταφέρνω να δουλεύω, να παίζω και να ζω με αυτό. Προφανώς και όσο πιο σημαντικό είναι το τουρνουά που χάνεις, τόσο μεγαλύτερη συζήτηση θα γίνεται."

Φαίνεται πως ο Djokovic έχει κουραστεί πια να αισθάνεται ασέβεια, αλλά την ίδια στιγμή δεν θέλει και να στερήσει τίποτα από τους Alcaraz και Sinner, που πανάξια έχουν καταφέρει όσα έχουν καταφέρει: "Για τα αποτελέσματα του Carlos αξίζει να μιλάμε για αλλαγή γενιάς, αλλά και ο Sinner τα πάει πολύ καλά φέτος. Αυτά τα αποτελέσματα όμως πρέπει να επικυρωθούν με την πάροδο του χρόνου. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που δεν έχουν φτάσει καν κοντά στο να κερδίσουν Grand Slam και κάνουν τέτοιες δηλώσεις, έχοντας παρασυρθεί από το κύμα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots