Τρομερός Fritz! Ανέτρεψε το 0-2 και απέκλεισε τον Zverev! (vids)

 
Τρομερός Fritz! Ανέτρεψε το 0-2 και απέκλεισε τον Zverev! (vids)
© AELTC/Kieran Cleeves
tn team Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2024 - 20:31

Πρόκριση ΕΠΟΣ για τον Taylor Fritz στους "8" του Wimbledon! O Αμερικανός ανέτρεψε το 0-2 σετ και άφησε εκτός συνέχειας τον Alexander Zverev στο SW19.

Ο Fritz επέστρεψε από την κόλαση και κέρδισε την επική μονομαχία του με τον Zverev στο Centre Court, κερδίζοντας το Νο.4 του κόσμου με 4-6, 6-7 (4), 6-4, 7-6 (3), 6-3.

Ο Zverev έδειχνε να έχει υπό τον απόλυτο έλεγχό του το ματς. Δεν αντιμετώπισε ούτε ένα break point στα 2 πρώτα σετ, κάνοντας το μοναδικό break στο 9ο game του 1ου (5-4) και παίρνοντας το 2ο στο tie-break με 7-4.

Προηγήθηκε και με 4-3 στο 3ο σετ ο Γερμανός, με τον Fritz να ξεκινάει σε εκείνο το σημείο μια αντεπίθεση διαρκείας. Αρχικά έκανε το πρώτο του break στο ματς ο Αμερικανός, για να πάρει τα 3 τελευταία games του 3ου σετ και να το κατακτήσει με 6-4. 

Στο 4ο σετ κανείς από τους δυο δεν έφτασε σε break point, όμως ο Fritz δεν άφησε κανένα περιθώριο στο tie-break, ήταν καλύτερος από την αρχή και το κατέκτησε με 7-3.

Μετά απ' αυτό ήρθε ένα ακόμα break από τον Fritz, που αξιοποίησε στο έπακρο το momentum και "ξέφυγε" με 4-1 στο αποφασιστικό σετ. Διατήρησε το πλεονέκτημα του σερβίς και έκλεισε το ματς στο 9ο game του 5ου σετ, έπειτα από 3,5 ώρες παιχνιδιού.

Ο Fritz κέρδισε για 4η φορά τον Zverev σε 9 αναμετρήσεις (4-5), ενώ πήρε και μια άτυπη ρεβάνς από τον Γερμανό στο Wimbledon, αφού είχε ηττηθεί 2 φορές σ' αυτή τη διοργάνωση από τον Zverev, το 2018 και το 2021.

Για 2η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε στα προημιτελικά του βρετανικού Grand Slam ο 26χρονος Αμερικανός, μετά το 2022, ενώ συνολικά θα είναι ο 4ος προημιτελικός του σε major διοργάνωση, 2ος φετινός, μετά το Australian Open.

Θα έχει μια μεγάλη ευκαιρία την Τετάρτη, διεκδικώντας την πρώτη του ever πρόκριση σε ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης, καθώς θα αντιμετωπίσει τον Lorenzo Musetti, που θα βρεθεί με τη σειρά του για 1η φορά σε Grand Slam προημιτελικό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots