Raducanu: "Ήταν η σωστή απόφαση να μην κατέβω στο μικτό"

 
Raducanu: "Ήταν η σωστή απόφαση να μην κατέβω στο μικτό"
© AELTC/Tony O Brien
tn team Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2024 - 12:04

Αρκετές αντιδράσεις ξεσήκωσε η Emma Raducanu με την απόφασή της να αποσυρθεί από το μικτό διπλό, στερώντας έτσι από τον Andy Murray την ευκαιρία να αγωνιστεί για μια τελευταία φορά στο Wimbledon. Η Raducanu μίλησε για πρώτη φορά για την απόφαση αυτή και τη στήριξε.

Λίγες ώρες πριν την πολυαναμενόμενη αναμέτρησή τους στο μικτό του Wimbledon το Σάββατο, o Murray και η Raducanu αποσύρθηκαν από το ταμπλό, μια απόφαση που πήρε η 21χρονη τενίστρια, επικαλούμενη ενοχλήσεις που είχε.

Βεβαίως είναι εύλογο το ότι δεν ήθελε να ρισκάρει έναν σοβαρότερο τραυματισμό, ιδίως όταν μια μέρα πριν είχε κερδίσει τη Μαρία Σάκκαρη και είχε μπει στον 4ο γύρο του μονού. Ωστόσο το γεγονός πως αυτό ήταν το τελευταίο τουρνουά του Murray στο All England Club και τελείωσε μ' αυτόν τον τρόπο έφερε έντονες αντιδράσεις και ένα ειρωνικό σχόλιο από τη μητέρα του θρυλικού Βρετανού τενίστα, Judy Murray, η οποία επίσης έχει παίξει πολύ βασικό ρόλο τα πολλά τελευταία χρόνια στο βρετανικό τένις, ως προπονήτρια, με τον λόγο της πάντα να είναι σημαντικός.

Χθες το απόγευμα, μετά την ήττα της από την Lulu Sun στον 4ο γύρο, ρωτήθηκε και η ίδια η Raducanu για όλο αυτό το "drama" που έχει εκτυλιχθεί, με την ίδια πάντως να μην δείχνει μετανιωμένη και να στηρίζει την απόφασή της.

"Δεν πιστεύω ότι ήταν λάθος, γιατί δεν ένιωθα καλά και από το πρωί χθες είχα ενοχλήσεις. Πρέπει να δίνω προτεραιότητα σε εμένα, στο σώμα μου. Πιστεύω πως ήταν η σωστή απόφαση. Εμμένω στην απόφασή μου. Ήταν δύσκολη απόφαση γιατί ήταν κάτι που πάντα ηθελα να κάνω. Εννοείται πως δεν ήθελα να αποχωρήσω στο τελευταίο ματς του (Murray), αλλά στο τέλος της ημέρας, πιστεύω πως πολλοί παίκτες στη θέση μου θα έκαναν το ίδιο πράγμα, θα έδιναν προτεραιότητα στο σώμα τους", είπε η πρωταθλήτρια του US Open του 2021.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots