1ος GS προημιτελικός για τον Musetti (vids)

 
1ος GS προημιτελικός για τον Musetti (vids)
© AELTC/Jonathan Nackstrand
tn team Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2024 - 15:54

O Lorenzo Musetti ξεπέρασε το εμπόδιο του Giovanni Mpetshi Perricard και προκρίθηκε για 1η φορά στην καριέρα του σε προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης.

Ο Musetti επέστρεψε από σετ πίσω και επιβλήθηκε του Mpetshi Perricard με 4-6, 6-3, 6-3, 6-2, για να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Wimbledon.

Έβγαλε όλο τον αγώνα με μόλις 8 αβίαστα λάθη ο Musetti, ο οποίος από τα μέσα του 2ου σετ, όταν ήταν πίσω με 4-6, 3-3, κυριάρχησε κατά κράτος στο court και δεν κινδύνεψε καθόλου.

Αφού κέρδισε τα 3 τελευταία games στο 2ο σετ, ο 22χρονος Ιταλός έκανε γρήγορο break στο 3ο σετ, όπου προηγήθηκε με 3-1. Είχε ευκαιρίες και για double break, το οποίο και έκανε τελικά στο 9ο game, για να κλείσει το σετ με 6-3.

Ό,τι ήθελε έκανε και στο 4ο σετ ο Musetti, που προηγήθηκε με 3-0 και το έκλεισε και αυτό με double break στο 8ο game (6-2), για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του σε 2 ώρες και 3 λεπτά.

Εκτός από τον πρώτο του προημιτελικό σε major, η νίκη αυτή στέλνει τον Musetti και πίσω στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Ιταλός θα περιμένει την αναμέτρηση του Alexander Zverev με τον Taylor Fritz, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots