Θα παλέψουν για μια θέση στην 4άδα Ostapenko και Krejcikova (vids)

 
Θα παλέψουν για μια θέση στην 4άδα Ostapenko και Krejcikova (vids)
© AELTC/Tony O Brien
tn team Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2024 - 22:20

H Jelena Ostapenko και η Barbora Krejcikova, δυο από τις τρεις πρωταθλήτριες Grand Slams που συνεχίζουν στο ταμπλό του Wimbledon, θα μονομαχήσουν για μια θέση στην τελική 4άδα της διοργάνωσης.

Η Ostapenko έβγαλε εκτός την Yulia Putintseva, την οποία κέρδισε με 6-2, 6-3 σε 68 μόλις λεπτά.

Η 27χρονη Λετονή, Νο.14 στον κόσμο, είχε 29 winners και 26 αβίαστα λάθη, παίρνοντας ουσιαστικά όλες τις πρωτοβουλίες απέναντι στην παθητική Putintseva, που είχε μόλις 8 winners και 9 λάθη. Η Ostapenko αξιοποίησε επίσης τα 5 από τα 6 break points που δημιούργησε, σε ένα στατιστικό που έκανε τη διαφορά.

Για 3η φορά στην καριέρα της προκρίθηκε στα προημιτελικά του Wimbledon, όπου θα επιστρέψει μετά από 6 χρόνια. Τότε, το 2018, είχε κάνει και την καλύτερη πορεία της στο τουρνουά, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά.

Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει μια άλλη πρωταθλήτρια Grand Slam (του ίδιου, του Roland Garros), την Barbora Krejcikova, που κέρδισε αργότερα την Danielle Collins με 7-5, 6-3.

Σε κακή μέρα ήταν η Collins, η οποία ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 36 αβίαστα λάθη, χωρίς να έχει ούτε τους μισούς winners, μόλις 16. Αντίθετα, 20 winners και 19 λάθη είχε η Krejcikova, η οποία όμως είχε και πολλές χαμένες ευκαιρίες, τελειώνοντας το ματς με 4/15 break points, γι' αυτό και δεν μπόρεσε να τελειώσει πιο γρήγορα το ματς.

Το έκανε πάντως και προκρίθηκε στον πρώτο της προημιτελικό στο Wimbledon και στον 5ο συνολικά σε ένα Grand Slam. Μόνο άλλη μια φορά είχε μπει στα ημιτελικά, στο Παρίσι το 2021, όταν κέρδισε και τον τίτλο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots