"Σκούπισε" τον Rune και έφτασε τους 60 προημιτελικούς ο Djokovic! (vid)

 
"Σκούπισε" τον Rune και έφτασε τους 60 προημιτελικούς ο Djokovic! (vid)
© AELTC/Ian Walton
tennisnews team Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2024 - 23:16

Άλλη μια "ηχηρή" δήλωση έκανε ο Novak Djokovic, που διέλυσε τον Holger Rune με 3-0 σετ και προκρίθηκε στον 60ό προημιτελικό του σε Grand Slam διοργάνωση!

Ο Djokovic ισοπέδωσε τον Rune με 6-3, 6-4, 6-2 και πήρε μέσα σε 2 ώρες την πρόκριση για τα προημιτελικά του Wimbledon, όπου θα βρεθεί για 15η φορά στην καριέρα του, 14η στα τελευταία 15 χρόνια!

Επίσης θα φτάσει συνολικά τις 60 παρουσίες σε προημιτελικούς Grand Slams διοργανώσεων, βελτιώνοντας κι άλλο το δικό του ρεκόρ, έναντι των 58 του Roger Federer.

Ο 37χρονος Σέρβος είναι 1ος σε κατακτήσεις (24), σε τελικούς (36), σε ημιτελικούς (48) και σε προημιτελικούς (60) Grand Slam διοργανώσεων, ενώ από τον προηγούμενο μήνα είναι 1ος και σε νίκες, φτάνοντας σήμερα τις 374!

Μετά από τα σετ που έχασε από τους Jacob Fearnley και Alexei Popyrin σε 2ο και 3ο γύρο αντίστοιχα, επέστρεψε στις straight sets νίκες σήμερα ο Nole, κερδίζοντας με πολύ εντυπωσιακό τρόπο τον Rune και δείχνοντας πως είναι μεγάλο φαβορί και σ' αυτό το Wimbledon.

Ο 7 φορές πρωταθλητής "κατάπιε" τον νεαρό Δανό και δεν του επέτρεψε να ελπίζει σε πολλά πολλά. Από την αρχή επέβαλλε τον δικό του ρυθμό και προηγήθηκε πολύ γρήγορα με 3-0, κερδίζοντας τους 12 πρώτους πόντους του αγώνα! Χάνοντας μόλις 3 πόντους από τη γραμμή του σερβίς σε όλο το 1ο σετ, το έκλεισε πολύ γρήγορα στο 9ο game.

Στο 2ο σετ ο Rune πάλεψε περισσότερο, αλλά το break ήρθε ξανά από τον Djokovic, που πέρασε μπροστά με 4-3 στο 7ο game. Στο 9ο game είχε τριπλό set point για το 6-3 ο Novak, όμως ο Δανός κατάφερε να επιστρέψει από το 0-40 και να σβήσει 6 set points συνολικά, μειώνοντας σε 5-4.

Στο μόνο σημείο που το momentum πέρασε για λίγο στο δικό του μέρος, ο Rune δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί, με τον Djokovic να σβήνει set point στο επόμενο game και να υπερασπίζεται το σερβίς του, για να κλείσει το σετ με 6-4.

Μετά απ' αυτό ήρθε ακόμα ένα σετ στο οποίο κυριάρχησε κατά κράτος ο Σέρβος, που "έσπασε" τον Rune από το 1ο game, έκανε ένα ακόμα break στο 7ο και ολοκλήρωσε το σετ με 6-2, κλείνοντας τον αγώνα μόλις 2 ώρες και 3 λεπτά μετά την έναρξή του.

O Djokovic θα παίξει στα προημιτελικά με τον Alex De Minaur, που λίγες ώρες πριν προκρίθηκε στον πρώτο του προημιτελικό στο Wimbledon και 3ο συνολικά σε ένα Grand Slam. Ο Αυστραλός απέκλεισε τον Arthur Fils με 6-2, 6-4, 4-6, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots