ATP
Επέστρεψε στον τελικό μετά από 6 χρόνια ο Zverev (vids)

 
Επέστρεψε στον τελικό μετά από 6 χρόνια ο Zverev (vids)
© FITP / GIAMPIERO SPOSITO
tennisnews team Παρασκευή, 17 Μαϊος 2024 - 18:59

O Alexander Zverev κέρδισε πολύ δύσκολα τον Alejandro Tabilo και επέστρεψε στον τελικό της Ρώμης μετά από 6 χρόνια, κάνοντας αποφασιστικό βήμα προς την κατάκτηση του 6ου Masters τίτλου του.

Τον 6ο τίτλο του σε Masters 1000 διοργάνωση θα διεκδικήσει την Κυριακή ο Alexander Zverev, ο οποίος ξεπέρασε το δύσκολο εμπόδιο του Alejandro Tabilo με 1-6, 7-6 (4), 6-2.

Παίζοντας το μεγαλύτερο ματς της ζωής του και προερχόμενος από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας του, κόντρα στους Novak Djokovic και Karen Khachanov, ο Tabilo έδειχνε και σήμερα πολύ απειλητικός, παίζοντας ελεύθερα και χωρίς να έχει κάτι να χάσει.

Ο Χιλιανός έκανε 2 συνεχόμενα break και έσβησε τα 2 break points που αντιμετώπισε στο 1ο σετ, για να το κατακτήσει με το εντυπωσιακό 6-1. Ήταν πολύ επικίνδυνος και στο 2ο σετ, στο οποίο μάλιστα είχε το μοναδικό break point στο 7ο game, με τον Zverev να στέκεται στο ύψος του και να το σβήνει.

Το σετ πήγε σε tie-break και εκεί ο Tabilo πήρε τους 2 πρώτους πόντους, αλλά γρήγορα ο Zverev ισοφάρισε και τελικά κέρδισε τους 6 από τους 7 επόμενους πόντους, για να φτάσει σε τριπλό set point στο 6-3. Αξιοποίησε τη 2η ευκαιρία του και έστειλε τον ημιτελικό σε 3ο σετ.

Η εμπειρία του Γερμανού σε τέτοια ματς έπαιξε κομβικό ρόλο και από τη στιγμή που άλλαξε το momentum, δεν άφησε περιθώρια στον Χιλιανό να επιστρέψει στο ματς, για να κάνει απανωτά break στο 3ο σετ και να "ξεφύγει" με 5-1. Ολοκλήρωσε το παιχνίδι στο 8ο game του 3ου σετ ο Sascha, έπειτα από 2 ώρες και 17 λεπτά.

Για 3η φορά θα είναι στον τελικό της Ρώμης ο Zverev, μετά το 2017, όταν είχε κερδίσει τον 1ο μεγάλο τίτλο της καριέρας του, και το 2018. Συνολικά θα βρεθεί για 11η φορά σε τελικό σε 1000άρι και θα διεκδικήσει τον 6ο τίτλο του (5-5). Για φέτος θα είναι ο πρώτος του τελικό στο tour.

Θα αντιμετωπίσει το νικητή του δεύτερου ημιτελικού, που θα γίνει απόψε στις 21:30 ώρα Ελλάδας, στον οποίο ο Nicolas Jarry θα αντιμετωπίσει τον Tommy Paul. Όποιος και αν περάσει απ' αυτό το ζευγάρι, θα βρεθεί για 1η φορά στην καριέρα του σε έναν τόσο μεγάλο τελικό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots