ATP
Επέστρεψε στο Top 4 o Zverev, έχασε μια θέση ο Τσιτσιπάς

 
Επέστρεψε στο Top 4 o Zverev, έχασε μια θέση ο Τσιτσιπάς
© FOTO FITP
tn team Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 - 9:38

Ο Alexander Zverev επέστρεψε στην κορυφαία 4άδα της παγκόσμιας κατάταξης την πιο κομβική στιγμή, αμέσως πριν από το Roland Garros. Έχασε μια θέση ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που θα είναι εκτός 8άδας στην κλήρωση.

Ο Zverev, ο οποίος κέρδισε τον πρώτο του μεγάλο τίτλο μετά από 3 χρόνια, ξεπέρασε τον Daniil Medvedev και επέστρεψε στo Top 4 της παγκόσμιας κατάταξης για 1η φορά από τον Αύγουστο του 2022.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός βρίσκεται πλέον στο Νο.4 της ΑΤΡ, με τον Medvedev να υποχωρεί στο Νο.5. Πάντα πρώτος είναι ο Novak Djokovic, ο οποίος μετράει πια 426 εβδομάδες συνολικής παραμονής στο Νο.1, ενώ στο Νο.2 ακολουθεί ο Jannik Sinner και στο Νο.3 ο Carlos Alcaraz.

Σταθεροί παρέμειναν στην 6η θέση ο Andrey Rublev και στην 7η ο Casper Ruud, ενώ ο Hubert Hurkacz κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.8, θέση που έχασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος υποχώρησε στο Νο.9. Την πρώτη 10άδα συμπληρώνει ο Grigor Dimitrov.

Μια θέση κέρδισε ο Taylor Fritz, που ανέβηκε στο Νο.12, ενώ 2 ο άλλος Αμερικανός, Tommy Paul, που βρίσκεται στο Νο.14. Ο Nicolas Jarry κέρδισε 8 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.16 της παγκόσμιας κατάταξης για 1η φορά στην καριέρα του, μετά την τρομερή πορεία του μέχρι τον τελικό της Ρώμης.

Η άλλη ευχάριστη έκπληξη του τουρνουά της Ρώμης και επίσης Χιλιανός, Alejandro Tabilo, κέρδισε με τη σειρά του 7 θέσεις για την πορεία του μέχρι τα ημιτελικά και για 1η φορά ανέβηκε στο Νο.25 του κόσμου.

Νέο career high έκανε και ο 19χρονος Arthur Fils, που κέρδισε 4 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.30, θα είναι δηλαδή seeded και αυτός στο Grand Slam της πατρίδας του, το Roland Garros.

5 θέσεις κέρδισε ο Jack Draper που ανέβηκε στο Νο.35, κάνοντας και αυτός νέο προσωπικό ρεκόρ, όπως και ο Zhizhen Zhang, που κέρδισε 14 θέσεις και "αναρριχήθηκε" στο Νο.42. Τέλος, career high στο Top 50 έκανε και ο Luciano Darderi, που κέρδισε 7 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.47.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots