Πρόκριση στα πλέι-οφ του World Group II για την Κύπρο

 
Πρόκριση στα πλέι-οφ του World Group II για την Κύπρο
tn team Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024 - 2:05

Η Κύπρος προκρίθηκε στα πλέι-οφ του World Group II του Davis Cup, κατακτώντας την 1η θέση στον όμιλό της στο τουρνουά της 3ης κατηγορίας που γίνεται στο Ulcinj του Μαυροβουνίου.

Στον δυσκολότερο αγώνα της αυτή την εβδομάδα, η Κύπρος κατάφερε να κερδίσει τη Μολδαβία με 2-1 και να πάρει την 1η θέση στον 2ο όμιλο του τουρνουά της 3ης κατηγορίας της ευρωπαϊκής ζώνης του Davis Cup, στο Ulcinj του Μαυροβουνίου.

Ο Στυλιανός Χριστοδούλου έδωσε το προβάδισμα στην κυπριακή ομάδα, επικρατώντας του Andrei Gorban με 4-6, 6-0, 6-2. Ο Μέλιος Ευσταθίου δεν μπόρεσε να τελειώσει το tie, καθώς ηττήθηκε στο δικό του μονό από τον Ilya Snitari με 6-3, 7-5.

Στο αποφασιστικό ματς του διπλού, οι Σέργης Κυρατζής και Λευτέρης Νέος κατάφεραν να επιστρέψουν από σετ πίσω και να κερδίσουν τους Snitari και Andrei Ciumac με 2-6, 6-3, 6-3, χαρίζοντας μια πολύ σημαντική νίκη για την Κύπρο.

Ήταν η νίκη που έδωσε στην ομάδα την 1η θέση στον όμιλο και αυτόματα και την πρόκριση για τα πλέι-οφ της 2ης κατηγορίας, που θα γίνουν τον Φεβρουάριο του 2025.

Τις προηγούμενες μέρες, η Κύπρος είχε επικρατήσει εύκολα του Κοσόβου και του Αζερμπαϊτζάν με 3-0.

Για την 1η θέση του τουρνουά και επιπλέον βαθμούς στο ranking της ITF, η Κύπρος θα παίξει με την 1η ομάδα του άλλου ομίλου και τους γηπεδούχους, το Μαυροβούνιο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots