Κύπρος: Άνοδος στη 2η κατηγορία για την Εθνική γυναικών

 
Κύπρος: Άνοδος στη 2η κατηγορία για την Εθνική γυναικών
tn team Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024 - 9:24

Η Εθνική γυναικών της Κύπρου κέρδισε τη Φινλανδία με 2-1 και πήρε τη μεγάλη άνοδο για τη 2η κατηγορία του Billie Jean King Cup.

Το 5 στα 5 έκανε η Εθνική ομάδα της Κύπρου, που ήταν η καλύτερη ομάδα στο τουρνουά της 3ης κατηγορίας της Ευρώπης του Billie Jean King Cup, που έλαβε χώρα στο Κισινάου της Μολδαβίας.

Χωρίς καμία δυσκολία, η Κύπρος πήρε την 1η θέση στον 2ο όμιλο, κερδίζοντας με 3-0 το Σαν Μαρίνο, την Αλβανία και την Αρμενία.

Στη συνέχεια έπαιξε με τις άλλες δυο πρώτες της φάσης των ομίλων, κερδίζοντας την Ιρλανδία με 3-0 και τη Φινλανδία με 2-1, για να πάρει την 1η θέση σε όλο το τουρνουά και το μοναδικό εισιτήριο ανόδου για τη 2η κατηγορία της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Billie Jean King Cup.

Στο tie με τη Φινλανδία, που έκρινε και την άνοδο, η Daria Frayman (Νο.593) έκανε μια μεγάλη νίκη απέναντι στη Laura Hietaranta (Νο.375) με 6-1, 6-1 και έδωσε το προβάδισμα και έναν χρυσό βαθμό στην Κύπρο.

Η κορυφαία της Φινλανδίας, Anastasia Kulikova (No.346) κέρδισε τη Raluca Serban (No.205) με 6-4, 2-6, 6-2 μετά από μεγάλη μάχη και ισοφάρισε για λογαριασμό της Φινλανδίας, ωστόσο οι Κύπριες έκαναν την ανατροπή στο διπλό, όπου οι ίδιες παίκτριες αγωνίστηκαν και για τις δυο ομάδες, παίρνοντας τη νίκη με 5-7, 6-1, 10-5.

Η Κύπρος πήγε στο Κισινάου με τις Raluca Serban, Daria Frayman, Κλειώ Μαρία Ιωάννου, Μαρία Κωνσταντίνου και Νίνα Ανδρονίκου. Captain της κυπριακής ομάδας ήταν ο Πόλυς Ιωαννίδης, ενώ την αποστολή συνόδευσε και ο γυμναστής Marian Serban.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots