Πρωταθλητής Ελλάδος για 2η σερί χρονιά ο Ξυλάς (vid)

 
Πρωταθλητής Ελλάδος για 2η σερί χρονιά ο Ξυλάς (vid)
© tennisnews.gr
tn team Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024 - 21:58

Ο Γιάννης Ξυλάς υπερασπίστηκε τον τίτλο του και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος Ανδρών για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κερδίζοντας σε έναν ωραίο τελικό τον Θοδωρή Μητσάκο.

Στην πρώτη του παρουσία ever σε έναν τελικό στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών, ο Θοδωρής Μητσάκος πάλεψε και έδωσε μια μεγάλη πρόκληση στον Γιάννη Ξυλά, ο υπερασπιστής του τίτλου ωστόσο ήταν δυνατότερος στο αποφασιστικό σετ και πανηγύρισε τη νίκη με 6-3, 4-6, 6-1.

 

Για 2η συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος ο Ξυλάς, ο οποίος αγωνίστηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά στον τελικό. Στους πρώτους 2 τελικούς του, το 2021 και το 2022, είχε ηττηθεί από τον καλό του φίλο, Αριστοτέλη Θάνο, τον οποίο κατάφερε τελικά να κερδίσει στον τελικό του 2023.

Στον σημερινό τελικό έχασε για 1η φορά σετ στο τουρνουά ο Ξυλάς, αφού τις προηγούμενες ημέρες είχε κερδίσει όλες τις αναμετρήσεις του στα γήπεδα του Ο.Α. Αθηνών χωρίς να χάσει περισσότερα από 4 games σε κάποια απ' αυτές!

Στον 1ο γύρο είχε κερδίσει τον Γρηγόρη Ντάνο με 6-1, 6-0, στον 2ο γύρο τον Θανάση Στεργίου με 6-0, 6-1, στον 3ο γύρο τον Δημήτρη Πιτσινή με 6-0, 6-0, στα προημιτελικά τον Πάρη Γεμουχίδη με 6-0, 6-1 και στα ημιτελικά τον Ανδρέα Λοϊζά με 6-2, 6-2.

Ο Μητσάκος, ο οποίος απέκλεισε μεταξύ άλλων και τον Χρήστο Αντωνόπουλο στα ημιτελικά, έκανε έναν πολύ καλό τελικό, που όπως είπαμε ήταν ο πρώτος του σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών.

Όλα τα τελικά αποτελέσματα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών


O Γιάννης Ξυλάς


Ο Θοδωρής Μητσάκος

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots