ATP
Νέο career high για τον Σακελλαρίδη

 
Νέο career high για τον Σακελλαρίδη
tn team Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 - 11:16

Ο Στέφανος Σακελλαρίδης κέρδισε 7 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ αυτή την εβδομάδα και βελτίωσε το career high του.

Στο Νο.392 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ ανέβηκε ο 19χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος είχε άνοδο 7 θέσεων αυτή την εβδομάδα.

Αν και δεν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την περιοδεία του στα Challengers της Λατινικής Αμερικής, χάνοντας τα δυο τελευταία παιχνίδια του σε Πόρτο Αλέγκρε και Σάντος στη Βραζιλία - στο τελευταίο μάλιστα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει - ο Στέφανος άφησε πολύ καλές εντυπώσεις γενικά με την πορεία του μέχρι τα ημιτελικά του Challenger του Κονσεπσιόν στη Χιλή τον προηγούμενο μήνα, όπου είχε ξεκινήσει από τα προκριματικά και πέτυχε 5 διαδοχικές νίκες.

Είναι σταθερά στο Νο.2 της χώρας μας, πίσω φυσικά από τον Στέφανο Τσιτσιπά, που αυτή την εβδομάδα έχασε μια θέση και υποχώρησε στο Νο.9 του κόσμου.

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας, ο οποίος πήρε τη δύσκολη απόφαση να σταματήσει από το tour, συνεχίζει να είναι στο Νο.3 της Ελλάδας αν και έχασε 8 θέσεις αυτή την εβδομάδα και υποχώρησε στο Νο.713, ενώ ο Γιάννης Ξυλάς κέρδισε 7 θέσεις και για 1η φορά στην καριέρα του μπήκε στο Top 1000 και συγκεκριμένα στο Νο.996.

Στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών, αν και παραμένει κορυφαίος Έλληνας, ο Πέτρος Τσιτσιπάς έχασε 4 θέσεις αυτή την εβδομάδα και με την υποχώρησή του στο Νο.121 βλέπει το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων για την ώρα να απομακρύνεται. Ο Μάρκος Καλοβελώνης κέρδισε 7 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.212 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots