ATP
Έχασαν διπλό match point τα αδέρφια Τσιτσιπά

 
Έχασαν διπλό match point τα αδέρφια Τσιτσιπά
© Fabian Meierhans / EFG Swiss Open Gstaad
tn team Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024 - 14:44

Προχθές έσωσαν 2 match points και ανέτρεψαν το ματς, σήμερα όμως Πέτρος και Στέφανος Τσιτσιπάς έχασαν την ευκαιρία να μπουν στα ημιτελικά του Gstaad, σε ένα παιχνίδι που είχαν συνεχόμενα match points.

Μια ανάσα μακριά από τα ημιτελικά του Swiss Open Gstaad βρέθηκαν οι Πέτρος και Στέφανος Τσιτσιπάς, οι οποίοι έχασαν μέσα από τα χέρια τους την πρόκριση και ηττήθηκαν από τους Victor Vlad Cornea και Andre Begemann με 7-6 (3), 3-6, 11-9.

Προχθές τα αδέρφια είχαν αποκλείσει το Νο.4 ζευγάρι του ταμπλό, τους Nicolas Barrientos και Luke Johnson, επιστρέφοντας από σετ πίσω και σώζοντας 2 match points στο match tie-break.

Σήμερα επιχείρησαν να κάνουν και δεύτερη σερί ανατροπή απέναντι στο Νο.8 του ταμπλό, αλλά παρότι έφτασαν στην πηγή, δεν ήπιαν τελικά νερό.

Οι Cornea και Begemann κατάφεραν να πάρουν το αμφίρροπο 1ο σετ, στο οποίο ήταν λίγο καλύτεροι. Είχαν τις μοναδικές ευκαιρίες για break στο 12ο game, όταν είχαν διπλό set point (ένα break point και ένα deciding point) στο 5-6, 30-40. Τα αδέρφια Τσιτσιπά βγήκαν προσωρινά από τη δύσκολη θέση, στο tie-break όμως Cornea και Begemann πήραν από νωρίς ένα προβάδισμα με 4-0 και τελικά επικράτησαν με 7-3.

Στο 2ο σετ Πέτρος και Στέφανος ήταν αισθητά καλύτεροι και πήραν από νωρίς και το break, για να προηγηθούν με 4-1. Διατήρησαν τα σκήπτρα κρατώντας τα σερβίς τους και έκλεισαν το σετ στο 9ο game με 6-3.

Στο match tie-break οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, με τους αδερφούς Τσιτσιπά να κάνουν ένα πολύ κρίσιμο mini-break στο τέλος και να αποκτούν το μεγάλο προβάδισμα με 9-7. Οι Cornea και Begemann έσβησαν το πρώτο match point στο σερβίς του, ενώ στο δεύτερο, στη μεγάλη ευκαιρία των δυο Ελλήνων παικτών, ο Στέφανος έκανε διπλό λάθος.

Ούτε στον επόμενο πόντο είχε πρώτο σερβίς ο Στέφανος, οι Cornea και Begemann έφτασαν σε δεύτερο διαδοχικό mini-break και προηγήθηκαν με 10-9, για να αξιοποιήσουν το πρώτο δικό τους match point με καλό σερβίς και να βάλουν τέλος στο ματς μετά από 92 λεπτά στο court.

Ήταν μια μεγάλη και πολύ δύσκολη πρόκριση για το ρουμανογερμανικό δίδυμο, που την πανηγύρισε αναλόγως και θα περιμένει τώρα το ματς των κορυφαίων του ταμπλό, Jamie Murray και Adam Pavlasek, με τους Ugo Humbert και Fabrice Martin, για να μάθει ποιους θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά.

Για τους Πέτρο και Στέφανο δεν ήταν καθόλου άσχημο τουρνουά, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου η συμμετοχή και μόνο είναι ένα όνειρο για τα δυο αδέρφια, που θέλουν φυσικά να διεκδικήσουν και το κάτι παραπάνω.

Προς το παρόν θα παραμείνουν στο Gstaad αφού αύριο θα γίνει η προημιτελική φάση των μονών, με τον Στέφανο να αντιμετωπίζει τον Fabio Fognini.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots