Πανελλήνιο: Αυτοί θα είναι οι τελικοί (vids)

 
Ο Γιάννης Ξυλάς
Ο Γιάννης Ξυλάς © tennisnews.gr
tn team Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024 - 19:35

Ολοκληρώθηκε η ημιτελική φάση των μονών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών στον Ο.Α. Αθηνών, ενώ στα ομαδικά ταμπλό σήμερα πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί.

Οι περσινοί πρωταθλητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, Ελένη Μτσεντλίτζε και Γιάννης Ξυλάς, θα υπερασπιστούν τους τίτλους τους στους αυριανούς τελικούς των μονών στον Ο.Α. Αθηνών.

Η Μτσεντλίτζε κέρδισε την Ελένη Λαζαρίδου με 6-2, 6-1, ωστόσο αύριο θα έχει πολύ δύσκολη αποστολή στον τελικό, ενάντια στην κορυφαία του ταμπλό και Νο.435 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, Δήμητρα Παύλου, που επιβλήθηκε στον άλλον ημιτελικό της Αρτέμιδος Ασλανισβίλι με 6-0, 6-2.

Στους άνδρες, ο Ξυλάς πήρε τη νίκη απέναντι στον Ανδρέα Λοϊζά με 6-2, 6-2 και θα παίξει αύριο στον τελικό με τον Θοδωρή Μητσάκο. Ο Μητσάκος έβγαλε εκτός στον άλλον ημιτελικό τον Χρήστο Αντωνόπουλο, με 6-4, 6-4.

 
 

Σήμερα ολοκληρώθηκαν τα ομαδικά ταμπλό, με την Ασλανισβίλι να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ελλάδος σε δυο ταμπλό.

Στο διπλό γυναικών, μαζί με τη συμπαίκτριά της στην Collective Tennis School, Θεοδώρα Κούσιου, κέρδισαν στον τελικό τη Στυλιανή Ρουσσοπούλου και τη Μαριάνθη Χριστοφορίδου με 6-3, 3-6, 10-5. Την 3η θέση στο διπλό γυναικών πήραν οι Σταυρούλα και Βασιλική Καμπά, ενώ την 4η οι Λαζαρίδου και Δέσποινα Κοσκινά.

Στο μικτό διπλό, ο Κωνσταντίνος Κατσάλης και η Ασλανισβίλι επικράτησαν του Ανδρέα Πολυχρονόπουλου και της Χριστοφορίδου με 6-3, 6-3. Την 3η θέση πήραν ο Βαγγέλης Φραγκίστας και η Μαρία-Ελένη Πούλκα, που επικράτησαν σε ένα ωραίο ματς των Γιώργου Δημητρίου και Ρουσσοπούλου με 5-7, 6-3, 10-7.

Τέλος, στο διπλό των ανδρών πρωταθλητές αναδείχθηκαν άνευ αγώνα οι Ξυλάς και Χρήστος Γκλαβάς, καθώς δεν κατέβηκαν στον τελικό (walkover) οι Θωμάς Ορέστης Πανούλας και Μιχάλης Περβολαράκης. Την 3η θέση πήραν οι Αντωνόπουλος και Φάνης Κοντόπουλος και την 4η οι Γιώργος Νουχάκης και Ευγένιος Βασιλάκης.

Αύριο θα ολοκληρωθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της φετινής χρονιάς, με τους τελικούς και τους μικρούς τελικούς των μονών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα (16/06):

Κεντρικό Court:
16:00 Δήμητρα Παύλου - Ελένη Μτσεντλίτζε COSMOTE SPORT 6HD
18:00 Θοδωρής Μητσάκος - Γιάννης Ξυλάς COSMOTE SPORT 6HD

Court 1:
16:00 Ελένη Λαζαρίδου - Άρτεμις Ασλανισβίλι

Court 2:
16:00 Χρήστος Αντωνόπουλος - Ανδρέας Λοϊζάς

Δείτε όλα τα αποτελέσματα του Πανελληνίου εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots