Πρωταθλήτρια Ελλάδος η Παύλου (vid)

 
Πρωταθλήτρια Ελλάδος η Παύλου (vid)
tn team Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024 - 17:58

Η Δήμητρα Παύλου επικράτησε με 2-1 σετ της Ελένης Μτσεντλίτζε σε έναν ωραίο τελικό και έγινε η νέα πρωταθλήτρια Ελλάδος.

Η Παύλου, η κορυφαία τενίστρια βάσει ranking που αγωνίστηκε αυτή τη χρονιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, κατάφερε να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ελλάδος για 1η φορά στην καριέρα της, κλείνοντας τις ανοιχτές υποχρεώσεις που άφησε τις προηγούμενες χρονιές.

Η κορυφαία του ταμπλό και Νο.435 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA τενίστρια, επικράτησε της περσινής πρωταθλήτριας, Ελένης Μτσεντλίτζε, με 6-2, 2-6, 6-4, σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες αγώνα.

Η Μτσεντλίτζε πάλεψε και αντιστάθηκε σθεναρά, αφού όχι μόνο ισοφάρισε τον τελικό, αλλά κατάφερε και να προηγηθεί με 2-0 στο 3ο σετ. Η Παύλου ωστόσο βρήκε ξανά το momentum την πιο κρίσιμη στιγμή, κέρδισε τα 6 από τα 8 επόμενα games και πήρε τελικά το ματς, για να πάρει τη σκυτάλη από την Μτσεντλίτζε και να γίνει η νέα πρωταθλήτρια.

 

Η Παύλου ήταν φιναλίστ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το 2021 και το 2022, χάνοντας από τη Μιχαέλα Λάκη και την Μτσεντλίτζε αντίστοιχα. Πέρσι δεν αγωνίστηκε στο τουρνουά και φέτος επέστρεψε για να εκπληρώσει και αυτό τον στόχο της και να κατακτήσει ένα ακόμα τρόπαιο.

Σήμερα ήταν το 1ο ματς στο οποίο έχασε σετ και αντέδρασε καλά, για να κάνει το 6 στα 6 και να φτάσει στην 1η θέση του τουρνουά.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στην Μτσεντλίτζε, μια τενίστρια που δεν έχει τη δυνατότητα να παίζει στα διεθνή τουρνουά και όμως παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο και το αποδεικνύει κάθε καλοκαίρι στον Ο.Α. Αθηνών.

Φέτος αγωνίστηκε για 6η φορά στον τελικό του Πανελληνίου στα 7 τελευταία χρόνια! Έχει κερδίσει το πρωτάθλημα το 2018, το 2022 και το 2023, ενώ ήταν φιναλίστ το 2019, το 2020 και το 2024.

Την 3η θέση στο φετινό Πανελλήνιο πήρε η Άρτεμις Ασλανισβίλι, η οποία κέρδισε την Ελένη Λαζαρίδου (6-1, 3-0, εγκατάλειψη). Η Ασλανισβίλι θυμίζουμε πως κέρδισε και 2 τίτλους χθες, στο διπλό γυναικών και το μικτό διπλό.

Όλα τα τελικά αποτελέσματα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών


Η Δήμητρα Παύλου


Η Δήμητρα Παύλου με την Αγγελική Κανελλοπούλου

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots