WTA
Πλησιάζει το Top 100 η Βαλεντίνη

 
Πλησιάζει το Top 100 η Βαλεντίνη
tn team Δευτέρα, 06 Μαϊος 2024 - 17:59

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου κέρδισε 2 θέσεις και βρίσκεται πολύ κοντά στην πρώτη της είσοδο στο Top 100, στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών. Νέα career high για τη Σαπφώ Σακελλαρίδη στα μονά και για την Έλενα Χριστοφή στα διπλά, ενώ πολύ σημαντική άνοδο είχε και η Δήμητρα Παύλου.

Η Γραμματικοπούλου κέρδισε 2 θέσεις αυτή την εβδομάδα στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών και βελτίωσε το career high της ανεβαίνοντας για 1η φορά στο Νο.102 του κόσμου.

Θυμίζουμε πως η 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια είχε φτάσει μέχρι τον τελικό στο τουρνουά των 100.000 δολαρίων του Bonita Springs στη Φλόριντα. Τόσο η Βαλεντίνη, όσο και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία βρίσκεται στο Νο.105 του κόσμου στα διπλά, διεκδικούν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, όπου θα βρίσκεται σίγουρα η Μαρία Σάκκαρη.

Πολύ ψηλά στο διπλό είναι και η Σαπφώ Σακελλαρίδη, που κέρδισε μια θέση και βρίσκεται στο Νο.160 του κόσμου, αλλά και η Έλενα Χριστοφή, η οποία βελτίωσε το προσωπικό της ρεκόρ, κερδίζοντας 40 θέσεις και ανεβαίνοντας στο Νο.268, αφού σε δυο εβδομάδες στο Santa Margherita di Pula είχε έναν τίτλο και έναν τελικό, σε διοργανώσεις 25.000 δολαρίων. Στο Νο.374 του διπλού είναι η Παύλου, που κέρδισε 11 θέσεις και στο Νο.419 η Μάρθα Ματούλα.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη του διπλού:

Στο μονό πάντα πρώτη είναι βεβαίως η Μαρία Σάκκαρη, η οποία υποχώρησε στο Νο.8 αυτή την εβδομάδα. Στο Νο.205 ανέβηκε η Γραμματικοπούλου και στο Νο.231 η Παπαμιχαήλ με τις δυο παίκτριες να κερδίζουν αμφότερες από 6 θέσεις. Η Σακελλαρίδη ανέβηκε στο Νο.254, βελτιώνοντας το career high της, ενώ μια θέση κέρδισε η Ματούλα, που ανέβηκε στο Νο.322. Η Παύλου μετά και τον τίτλο που κέρδισε στη Σερβία άφησε πίσω της 28 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.416, πλησιάζοντας το career high της (Νο.410).

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη του μονού:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots