H Krejcikova απέκλεισε την Rybakina και μπήκε τελικό (vid)

 
H Krejcikova απέκλεισε την Rybakina και μπήκε τελικό (vid)
© AELTC/Joel Marklund
tn team Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 - 21:18

H Barbora Krejcikova κατάφερε να επιστρέψει από σετ πίσω και να βγάλει εκτός το μεγάλο φαβορί, Elena Rybakina, για να προκριθεί στον 2ο τελικό της σε Grand Slam διοργάνωση.

Νέα πρωταθλήτρια θα έχει το Wimbledon το Σάββατο (13/07), καθώς η Barbora Krejcikova "εξουδετέρωσε" στον δεύτερο ημιτελικό την πρωταθλήτρια του 2022, Elena Rybakina, με 3-6, 6-3, 6-4.

Η Rybakina μπήκε πολύ δυνατά στον ημιτελικό και προηγήθηκε με 4-0 και με 5-1 στο 1ο σετ. Η Krejcikova μείωσε προσωρινά σε 5-3, αλλά η Καζάκα έκλεισε το σετ στο 9ο game, κάνοντας το 6-3.

Η αντεπίθεση αυτή στο τέλος του 1ου σετ ήταν πολύ σημαντική για τον ψυχολογικό παράγοντα και παρότι δεν μπόρεσε να μείνει παραπάνω στο σετ, η Τσέχα άλλαξε το σκηνικό της αναμέτρησης από το 2ο σετ κι έπειτα.

Αντιμετώπισε με επιτυχία 3 break points στο 2ο σετ η πρωταθλήτρια του Roland Garros του 2021, από ένα σε 1ο (0-0), 3ο (1-1) και 5ο game (2-2), για να προηγηθεί με 3-2. Στη συνέχεια αξιοποίησε το πρώτο της break point στο σετ και "έσπασε" την Rybakina, για να προηγηθεί με 4-2.

Αφού έκανε το 6-3 και πήρε το σετ μετά από 6 set points, η Krejcikova συνέχισε την αντεπίθεσή της με ένα άψογο από τη γραμμή του σερβίς 3ο σετ, στο οποίο δεν επέτρεψε ούτε ένα break point στην Rybakina. Για μια ακόμα φορά ένα break point ήταν αρκετό για την Τσέχα, που έκανε το break στο 7ο game και πέρασε μπροστά με 4-3, για να ολοκληρώσει το νέο της θρίαμβο και τη μεγάλη ανατροπή με ένα love service game στο 10ο game, έπειτα από 2 ώρες και 7 λεπτά παιχνιδιού.

Η Krejcikova αξιοποίησε συνολικά τα 4 από τα 6 break points που είχε στο σημερινό ματς, 2/2 στα 2 τελευταία σετ, ενώ παράλληλα έσβησε τα 6 από τα 9 break points της Rybakina.

Έκανε το 2/2 σε ημιτελικούς Grand Slams διοργανώσεων και προκρίθηκε για 2η φορά σε έναν τόσο μεγάλο τελικό, 3 χρόνια μετά την κατάκτηση του Roland Garros. Το Σάββατο θα επιχειρήσει να κάνει και το 2/2 σε τελικούς, απέναντι στην Jasine Paolini.

Σε κάθε περίπτωση τo Wimbledon θα έχει νέα πρωταθλήτρια, αφού τόσο η Krejcikova όσο και η Paolini είναι δυο παίκτριες που όχι μόνο δεν έχουν κερδίσει τίτλο, αλλά δεν είχαν καν παρουσία στα προημιτελικά της διοργάνωσης πριν από αυτή την εβδομάδα.

H Krejcikova εξασφάλισε την επιστροφή της στο Top 15 της παγκόσμιας κατάταξης μετά την πρόκριση στον τελικό, αφού θα κερδίσει τουλάχιστον 18 θέσεις και θα βρεθεί στο Νο.14, από το Νο.32 που βρίσκεται σήμερα. Αν κατακτήσει τον τίτλο θα επιστρέψει και στο Top 10, ανεβαίνοντας στο Νο.10 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots