ATP
Sinner: "Ανυπομονώ για τον αγώνα με τον Τσιτσιπά, δεν θα είναι εύκολο"

 
Sinner: "Ανυπομονώ για τον αγώνα με τον Τσιτσιπά, δεν θα είναι εύκολο"
© Andrew Eichenholz/ATP Tour
tn team Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2023 - 12:07

Ο Jannik Sinner ανυπομονεί για το επίσημο ντεμπούτο του στο ATP Finals και την πρεμιέρα του απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά, τον οποίο θα αντιμετωπίσει το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο Sinner, ο οποίος έδωσε 2 αγώνες στο ATP Finals το 2021 αλλά ήταν alternate και είχε μπει στη θέση του Matteo Berrettini, είχε μια φανταστική χρονιά φέτος και προκρίθηκε για 1η φορά στο τουρνουά και επίσημα, από την 4η θέση μάλιστα.

Στην αυριανή του πρεμιέρα, θα αντιμετωπίσει στις 15:30 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας τον Τσιτσιπά. Αναγνωρίζοντας πως δεν θα είναι εύκολος αγώνας, ο 22χρονος Ιταλός είπε πως ανυπομονεί να βγει στο γήπεδο και να ξεκινήσει την προσπάθειά του.

"Το σερβίς είναι η μεγάλη του δύναμη, παίζει πολύ καλά και διατηρεί υψηλή την ένταση. Βγάζει αρκετή ένταση στο court. Επίσης προσπαθεί να ανεβαίνει πιο πολύ στο φιλέ, οπότε δεν θα είναι εύκολο να τον αντιμετωπίσεις. Ανυπομονώ για τον αγώνα, θα είναι το πρώτο ματς στο τουρνουά και για τους δυο μας", είπε ο Sinner στην ΑΤΡ, αναφερόμενος στον αγώνα με τον Τσιτσιπά.

"Μου αρέσει να παίζω υπό πίεση. Μου αρέσει να παίζω tie-breaks, να παίζω κρίσιμους πόντους, γιατί εκεί θα δεις ποιος έχει αυτό το παιχνίδι. Και νιώθω πως προσπαθώ να κερδίζω όσο περισσότερο γίνεται τους κρίσιμους πόντους. Αυτό είναι που σε κάνει και να ωριμάζεις. Είμαι εδώ επειδή θέλω να κερδίσω, αλλά επίσης θέλω και να αποκτήσω εμπειρία για τα επόμενα χρόνια", πρόσθεσε ο νεαρός Ιταλός, που είναι ένας εκ των τριών της νεότερης γενιάς που βρίσκονται στο Τορίνο, μαζί με τους Carlos Alcaraz και Holger Rune.

Για την πρώτη εμπειρία που είχε από το ATP Finals, πριν από 2 χρόνια, είπε: "Ήταν ένα υπέροχο συναίσθημα. Η σύνδεση που ένιωσα με τον κόσμο ήταν τρομερή και ελπίζω να είναι και φέτος έτσι. Το κοινό θα με στηρίξει σίγουρα στις καλές στιγμές, αλλά ελπίζω να το κάνει και στις δύσκολες στιγμές, όταν θα βρίσκομαι υπό πίεση. Ο κόσμος μου δίνει θετική ενέργεια και ελπίζω να μπορέσω να τη μετατρέψω σε τένις υψηλού επιπέδου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots