Σάκκαρη: "Πολύ χαρούμενη γι' αυτά τα παιδιά"

 
Σάκκαρη: "Πολύ χαρούμενη γι' αυτά τα παιδιά"
tn team Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 - 7:16

Η Μαρία Σάκκαρη μίλησε για την τριπλή ελληνική εκπροσώπηση στα junior της Αυστραλίας αυτή τη χρονιά, ενώ αναφέρθηκε ακόμα στο διάλειμμα που έκανε πριν το Australian Open και στο πρώτο της παιχνίδι, που ήταν κάπως αγχωμένη αλλά έφερε εις πέρας την αποστολή της.

"Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που και η Μιχαέλα και η Δήμητρα η ξαδέρφη μου βρίσκονται και αγωνίζονται σ' αυτό το επίπεδο. Πιστεύω πως εμείς οι δυο (εκείνη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς) τους κάνουμε καλό, γιατί έχουν δυο πρότυπα που μπορούν να ακολουθήσουν και να μάθουν από εμάς. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη και ελπίζω μια μέρα να τους και να τις καμαρώσουμε εδώ στη μεγάλη διοργάνωση", είπε η Μαρία, αναφερόμενη στο νέο αίμα του ελληνικού τένις και την τριπλή ελληνική εκπροσώπηση που έχουμε φέτος στα τουρνουά junior της Αυστραλίας (Traralgon J1 και Australian Open), από τη Μιχαέλα Λάκη, την ξαδέρφη της, Δήμητρα Παύλου και τον Θοδωρή Μητσάκο. 

Στην πρεμιέρα της στο Australian Open, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε της Γερμανίδας Tatjana Maria με 6-4, 7-6 (2).

"Δεν ένιωσα τόσο καλά εκεί έξω, παρόλα αυτά βρήκα τρόπο να κερδίσω. Το παιχνίδι της είναι επικίνδυνο και κάποιες φορές σε κάνει να νιώθεις άβολα στο court. Οπότε ναι, ήταν ικανοποιητικός αγώνας και επιβίωσα. Άγχος είναι λογικό να υπάρχει στον 1ο γύρο, νομίζω πως όλοι το αισθάνονται."

Η Σάκκαρη άνοιξε φέτος το πρόγραμμα του τουρνουά στη Rod Laver Arena, κάτι που τη χαροποίησε ιδιαίτερα: "Ήταν μεγάλη τιμή, μόλις η 3η φορά που έπαιξα σ' αυτό το γήπεδο. Είμαι πολύ χαρούμενη που μου δόθηκε η ευκαιρία. Όπως είπε και ο Tom (Hill), 'δεν σου χαρίστηκε αυτό, το κέρδισες με το σπαθί σου, απόλαυσέ το'!"

Την προηγούμενη εβδομάδα η Σάκκαρη δεν αγωνίστηκε στο Σίδνεϊ και προτίμησε να πάρει μερικές επιπλέον μέρες για να ξεκουραστεί, μετά από την πολύ γεμάτη προηγούμενη σεζόν.

"Έγιναν όλα πάρα πολύ γρήγορα και μπορεί να μην ήμουν η μόνη που είχε τόσο μικρό διάλειμμα (στην off-season), αλλά για μένα ήταν η πρώτη φορά, δεν το είχα συνηθίσει. Γι' αυτό πήρα και την απόφαση να μην πάω στο Σίδνεϊ, να μπορέσω να ξεκουραστώ. Πήρα 4 μέρες ρεπό όταν ήρθα εδώ και ήμουν πολύ πιο φρέσκια μόλις μπήκα στις προπονήσεις μου και πιο ορεξάτη. Οπότε νομίζω έκανα καλό προγραμματισμό."

Στον επόμενο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν, η Μαρία θα αντιμετωπίσει την 19χρονη Κινέζα Qinwen Zheng, που βρίσκεται στο Νο.108 της παγκόσμιας κατάταξης και μπήκε από τα προκριματικά στο τουρνουά.

"Η αλήθεια είναι πως είναι η πρώτη φορά που τη βλέπω, δεν την γνωρίζω. Σήμερα όμως θέλω να απολαύσω τη νίκη μου και θα συγκεντρωθώ από αύριο στο επόμενο παιχνίδι."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots