Ισοπεδωτική Σάκκαρη και 1-0 η Ελλάδα (vids)

 
Ισοπεδωτική Σάκκαρη και 1-0 η Ελλάδα (vids)
© The Greek Herald
tn team Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2024 - 9:50

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν καταιγιστική και έχασε μόνο 3 games από την Angelique Kerber, για να δώσει προβάδισμα πρόκρισης στην Ελλάδα στον προημιτελικό του United Cup με τη Γερμανία.

Η Σάκκαρη έκανε μια φανταστική εμφάνιση, την ώρα που η Kerber για μεγάλη διάρκεια του αγώνα ήταν σκιά του εαυτού της, με αποτέλεσμα η Ελληνίδα τενίστρια να επιβληθεί της Γερμανίδας με 6-0, 6-3 σε 74 μόλις λεπτά!

Αυτή ήταν η 3η νίκη της Σάκκαρη σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο τουρνουά και στη σεζόν, με την 28χρονη Ελληνίδα να συνεχίζει χωρίς χαμένο σετ στα παιχνίδια της στα μονά, έχοντας κερδίσει τα 2 από τα 6 σετ που έχει παίξει με bagel!  

H Σάκκαρη έκανε ό,τι ήθελε στο court για παραπάνω από ένα σετ, κερδίζοντας 9 games στη σειρά και αποκτώντας ένα τεράστιο προβάδισμα με 6-0, 3-0 σε λιγότερα από 45 λεπτά!

Η Kerber δεν έφυγε αμαχητί από την Ken Rosewall Arena και ανέβασε την απόδοσή της, βάζοντας πίεση στη Μαρία, η οποία τα πήγε εξαιρετικά και δεν έριξε το δικό της επίπεδο, μένοντας ανεπηρέαστη απ' αυτή την εξέλιξη.

Η πρώτη δύσκολη στιγμή για την Ελληνίδα παίκτρια ήταν όταν έχασε το σερβίς της για πρώτη φορά και βρέθηκε από το 3-0 στο 3-2. Αμέσως απάντησε και ανέκτησε το προβάδισμα με break, για να περάσει μπροστά με 4-2 και έπειτα με 5-2 χάρη στο σερβίς της.

Η δεύτερη στιγμή ήταν όταν δεν μπόρεσε να κλείσει το ματς στο σερβίς της Kerber στο 8ο game, όπου έχασε διπλό match point στο 2-5, 15-40 και στο επόμενο game είχε την πίεση στους ώμους της και κλήθηκε να αντιμετωπίσει break point, στο 5-3, 30-40.

Κατάφερε να βγει από τη δύσκολη θέση και να μην χάσει την ψυχραιμία της κάτω από πίεση, για να κρατήσει το σερβίς της και να κλείσει το σετ με 6-3 και να δώσει στην Ελλάδα την πρώτη νίκη στα προημιτελικά με τη Γερμανία.

Τώρα τη σκυτάλη παίρνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να "καθαρίσει" τη υπόθεση πρόκριση, αν κερδίσει στο δεύτερο ματς του προημιτελικού τον Alexander Zverev. Αν δεν τα καταφέρει, η πρόκριση θα κριθεί στο μεικτό διπλό αργότερα, όπου Σάκκαρη και Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσουν τους Laura Siegemund και Maximilian Marterer, αν βεβαίως δεν αλλάξουν κάτι οι δυο ομάδες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots