WTA
Σταμάτησε το σερί της Sabalenka η Krejcikova (vids)

 
Σταμάτησε το σερί της Sabalenka η Krejcikova (vids)
© Jimmie48/WTA
tn team Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 - 19:23

H Barbora Krejcikova επέστρεψε από το 0-6, 1-3 και απέκλεισε την Aryna Sabalenka από το Ντουμπάι, για να γίνει η πρώτη παίκτρια που την κερδίζει το 2023.

Μετά από 13 διαδοχικές νίκες, η πρωταθλήτρια του Australian Open, Aryna Sabalenka, γνώρισε την πρώτη της ήττα στη φετινή σεζόν, από την Barbora Krejcikova, με 0-6, 7-6 (2), 6-1.

Ο αγώνας ήταν στα μέτρα της Sabalenka, που κυριάρχησε κατά κράτος στο 1ο σετ, δεν έχασε ούτε ένα game και στο 2ο σετ έκανε ένα γρήγορο break και προηγήθηκε με 6-0, 3-1. Η Krejcikova κατάφερε να πάρει άμεσα πίσω το break στο 2ο σετ και να ισοφαρίσει σε 3-3, κάτι που ήταν πολύ σημαντικό, για να ανακόψει τον ρυθμό της Λευκορωσίδας.

Σταθεροποιήθηκε στη συνέχεια από η γραμμή του σερβίς η Τσέχα, η οποία δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει έως το τέλος του σετ το σερβίς της και να το πάει σε tie-break, όπου η Sabalenka έκανε δυο διαδοχικά διπλά λάθη και βρεθηκε πίσω με 5-1 στην αλλαγή.

Η Krejcikova το κέρδιζε με 7-2 και πλέον ήταν εκείνη που κυριαρχούσε στο court, για να γυρίσει και το παιχνίδι. Στο αποφασιστικό σετ η Τσέχα έκανε break στο 4ο και στο 6ο game, δεν απειλήθηκε με break point σε κανένα service game της και έφτασε στο εμφατικό 6-1, έπειτα από 1 ώρα και 56 λεπτά αγώνα.

Στα ημιτελικά του Dubai Tennis Championships, η Krejcikova θα αντιμετωπίσει την Jessica Pegula, που πήρε μια άκοπη πρόκριση επί της Karolina Muchova, που εγκατέλειψε με τραυματισμό στους κοιλιακούς.

Νωρίτερα σήμερα, η Coco Gauff κέρδισε το αμερικανικό ντέρμπι με την Madison Keys, με 6-2, 7-5, και θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την Iga Swiatek, που πήρε επίσης με walkover την πρόκριση, εις βάρος της Karolina Pliskova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots