WTA
Στα 3 σετ η Swiatek, εντυπωσιάζει η Gauff (vids)

 
Στα 3 σετ η Swiatek, εντυπωσιάζει η Gauff (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2023 - 8:39

H Iga Swiatek χρειάστηκε 3ο σετ αλλά ξεπέρασε το εμπόδιο της Karolina Muchova και θα συνεχίσει στα προημιτελικά του Μόντρεαλ. Εκεί θα είναι και η Coco Gauff, που πέτυχε εντυπωσιακή νίκη εις βάρος της Marketa Vondrousova, αλλά και η Elena Rybakina.

Η Swiatek βρήκε σθεναρή αντίσταση απέναντι στην Muchova, την οποία τελικά κατάφερε να κερδίσει με 6-1, 4-6, 6-4 σε κάτι λιγότερο από 3 ώρες στο court και παραπάνω από 3 ώρες αναμονής, εξαιτίας της βροχής.

Η μέρα ήταν πολύ βροχερή και οι δυο παίκτριες χρειάστηκε να περιμένουν αρκετές ώρες, με τη διακοπή να έρχεται στο 1-0 του 1ου σετ για τη Swiatek. Η Πολωνή πάντως έκανε το break αμέσως μετά την επανέναρξη του ματς, προηγήθηκε με 2-0 και έκτοτε δεν έχασε ποτέ το πάνω χέρι, για να ολοκληρώσει την αποστολή της με love service game για το 6-4.

Επόμενη αντίπαλη για την κορυφαία του κόσμου θα είναι η Danielle Collins, η οποία συνεχίζει τη σπουδαία πορεία που έχει ξεκινήσει από τα προκριματικά και επιβλήθηκε και της Leylah Fernandez με 6-2, 6-3, για να προκριθεί στον 3ο της προημιτελικό σε ένα 1000άρι.

Στα προημιτελικά συνεχίζει και η Coco Gauff, που συνέτριψε την πρωταθλήτρια του Wimbledon, Marketa Vondrousova, με 6-3, 6-0, σε 62 μόλις λεπτά. Αυτή ήταν η 6η διαδοχική νίκη για τη 19χρονη Gauff, που την προηγούμενη εβδομάδα κέρδισε τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας της στην Ουάσινγκτον.

Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει την καλή της φίλη και συμπαίκτρια διπλού, Jessica Pegula, που ήταν η μοναδική που πρόλαβε τη βροχή και πήρε πριν τη διακοπή την πρόκριση. Η Αμερικανίδα κέρδισε και εκείνη εύκολα την Jasmine Paolini, με 6-4, 6-0 σε 69 λεπτά.

Τέλος, στην 8άδα μπήκε και η Elena Rybakina, που επικράτησε της Sloane Stephens με 6-3, 6-3. Η Rybakina θα αντιμετωπίσει την Daria Kasatkina, που με τη σειρά της απέκλεισε τη Marie Bouzkova με 6-3, 6-4.

Δυο αγώνες αναβλήθηκαν για σήμερα από τον 3ο γύρο, αυτός μεταξύ της Belinda Bencic και της Petra Kvitova και αυτός της Aryna Sabalenka με τη Liudmila Samsonova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots