WTA
Witt: "Θέλω τη Μαρία πιο χαλαρή και επιθετική"

 
Witt: "Θέλω τη Μαρία πιο χαλαρή και επιθετική"
© Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2024 - 18:32

Ο David Witt έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της Μαρίας Σάκκαρη και αποκάλυψε τη φιλοσοφία στην οποία στηρίζει τη δουλειά του.

Όπως εξήγησε στη συνέντευξη που έδωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της WTA, ο Αμερικανός προπονητής θέλει να είναι όσο πιο χαλαρή γίνεται στο γήπεδο η Σάκκαρη, ενώ ταυτοχρόνως θέλει να την κάνει και μια παίκτρια που δεν θα διστάζει ποτέ να επιτεθεί.

"Είναι κάποια μικρά πράγματα που κοιτάμε να κάνουμε. Ίσως κάποιες ασκήσεις που θα τη βοηθήσουν να γίνει πιο επιθετική και όχι παθητική. Όταν είσαι διστακτικός, μπορεί να κάνεις περισσότερα λάθη. Όταν δηλαδή παίζεις για να μην χάσεις και όχι για να κερδίσεις. Σ' αυτό το επίπεδο, οι Top 10 παίκτριες πρέπει να παίζουν για να κερδίσουν. Αν τους δώσεις την μπάλα γύρω από τη γραμμή του σερβίς και δεν βγουν μπροστά για να επιτεθούν, τότε κάτι δεν κάνουν σωστά", είπε ο Witt, ο οποίος στο παρελθόν δούλεψε για αρκετά χρόνια με τις Venus Williams και Jessica Pegula.

Και συνέχισε: "Στα δυο τελευταία παιχνίδια έμεινε θετική, ήταν εκεί και αυτά τη βοήθησαν να φτάσει στις νίκες. Θέλω να την κάνω πιο χαλαρή και να το διασκεδάζει. Αυτό κάποιες μέρες λειτουργεί, κάποιες όχι. Το να είσαι χαρούμενος και όχι αγχωμένος πιστεύω σου επιτρέπει να παίξεις το καλύτερο τένις σου. Όλα πάνε καλά μέχρι τώρα."

Θυμίζουμε πως στις 03:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής ώρα Ελλάδας (Novasports6HD), η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Emma Navarro για τα προημιτελικά του Indian Wells.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots