tennisnews.gr - Το Τένις στην Ελλάδα | Τσιτσιπας - Σακκαρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
 

Απάντηση ΕΦΟΑ για ΟΑΚΑ: "Θα διεκδικήσουμε τουρνουά 750.000 δολαρίων"!

E-mail Εκτύπωση

oaka
Μετά από τα δημοσιεύματα που ήθελαν την ΚΑΕ ΑΕΚ να στρέφει το ενδιαφέρον της στο κεντρικό γήπεδο τένις του ΟΑΚΑ, για να το μετατρέψει σε κλειστό γήπεδο μπάσκετ, η Ομοσπονδία του τένις απάντησε μέσω ανακοίνωσης, στην οποία υποστηρίζει πως θα διεκδικήσει δυο τουρνουά, ATP και WTA, ύψους 750.000 δολαρίων, για να αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις.

Μετά από το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Goal News", φούντωσαν τα δημοσιεύματα, που θέλουν την ΚΑΕ ΑΕΚ και τον μεγαλομέτοχό της, κ. Mάκη Αγγελόπουλο, να εξετάζει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει από την Πολιτεία το κεντρικό γήπεδο τένις των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, ώστε να το μετατρέπει σε κλειστό γήπεδο μπάσκετ για την ομάδα του.

Η ΚΑΕ ΑΕΚ βρίσκεται σε αναζήτηση νέας "στέγης" και πρόσφατα εξέφρασε την επιθυμία της να διεκδικήσει το Ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο, αλλά έπειτα από τη διαφωνία της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας της χώρας μας, απέσυρε το ενδιαφέρον της.

Απ' ότι φαίνεται ο ισχυρός άνδρας της μπασκετικής ΑΕΚ έστρεψε το ενδιαφέρον του στο μεγαλύτερο γήπεδο τένις της χώρας, το οποίο δεν έχει αξιοποιηθεί καθόλου από το 2012 και έχει χωρητικότητα 8.600 θέσεων, καθώς και τη δυνατότητα να σκεπαστεί με οροφή.

Η απάντηση της ΕΦΟΑ (Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης) και τον πρόεδρο της, κ. Σπύρο Ζαννιά, ήρθε άμεσα και ξεκαθαρίζει την αρνητική στάση της προς την παραχώρηση του γηπέδου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η Ομοσπονδία είχε στα πλάνα της - έπειτα κι από ομόφωνη απόφαση των μελών της - να διεκδικήσει δυο μεγάλα τουρνουά, ένα ανδρών ΑΤΡ των 500.000 δολαρίων και ένα γυναικών WTA των 250.000 δολαρίων, ώστε να αξιοποιηθούν από την επόμενη χρονιά κιόλας οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις!

Η ανακοίνωση της ΕΦΟΑ:

Μετά από απόφαση του Δ.Σ της Ε.Φ.Ο.Α., την 28/01/2017, η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, σε συνεργασία με την I.T.F. (Διεθνής Ομοσπονδία Αντισφαίρισης), την TENNIS EUROPE (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης), την A.T.P. (Διεθνής Επαγγελματική Ένωση Τένις Ανδρών) και την W.T.A. (Διεθνής Επαγγελματική Ένωση Τένις Γυναικών) και Έλληνες επιχειρηματίες, διεκδικεί για το 2018 την διοργάνωση δύο Διεθνών Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων, ένα Ανδρών 500.000 δολαρίων και ένα Γυναικών 250.000 δολαρίων, στην Ολυμπιακή Εγκατάσταση στο Ο.Α.Κ.Α.

Το Δ.Σ. προχώρησε στην ομόφωνη απόφασή του, μετά από συναντήσεις με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Γιώργο Βασιλειάδη την 20/01/2017 και τον Πρόεδρο του Ο.Α.Κ.Α. κ. Βαγγέλη Πηλιχό, την 24/01/2017. Στις συναντήσεις παραβρέθηκαν από την Ε.Φ.Ο.Α., με τον Υφυπουργό κ. Γιώργο Βασιλειάδη, ο Πρόεδρος κ. Σπύρος Ζαννιάς, ο Αναπληρωτής Γραμματέας κ. Γιάννης Χατζηπροδρόμου και ο Ταμίας κ. Κώστας Γιακουμής και με τον Πρόεδρο του Ο.Α.Κ.Α. κ. Βαγγέλη Πηλιχό, ο Πρόεδρος κ. Σπύρος Ζαννιάς και ο Αναπληρωτής Γραμματέας κ. Γιάννης Χατζηπροδρόμου. Συζητήθηκε η γενικότερη αξιοποίηση της Ολυμπιακής Εγκατάστασης και η διοργάνωση των δύο Διεθνών Πρωταθλημάτων.

Ο Πρόεδρος κ. Σπύρος Ζαννιάς στο Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α., το οποίο έχει κληθεί την προσεχή Πέμπτη 30/03/2017, θα εισηγηθεί συναντήσεις με την Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, με την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου και τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, για να συνδράμουν στις δύο διοργανώσεις, οι οποίες θα προβάλουν την Ελλάδα, την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Αμαρουσίου και το Ο.Α.Κ.Α. στην Παγκόσμια Αθλητική Οικογένεια.

Ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α. κ. Σπύρος Ζαννιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. έλαβε κορυφαία απόφαση, για την διοργάνωση των δύο Πρωταθλημάτων. Η Παγκόσμια Οικογένεια του Τένις αναγνωρίζει την Ελλάδα σαν Ασφαλή Αθλητικό Δρόμο της. Το κλίμα είναι ώριμο, μετά από τις εκατοντάδες Διεθνών Πρωταθλημάτων όλων των ηλικιών, που διοργανώθηκαν άρτια τα 22 τελευταία χρόνια στην Πατρίδα μας. Οι ακριτικές περιοχές ένοιωσαν την αγάπη των χιλιάδων αθλητριών και αθλητών, από τις πέντε Ηπείρους, που συμμετείχαν στις διοργανώσεις αυτές, από την Κέρκυρα μέχρι την Ρόδο και από τα Χανιά μέχρι την Ορεστιάδα. Το κλίμα είναι ώριμο, γιατί υπάρχουν δικοί μας αθλητές με Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή προοπτική. Κορυφαίοι σήμερα, η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς και δεκάδες άλλοι βαθμολογημένοι αθλητές και αθλήτριες στην Παγκόσμια και στην Ευρωπαϊκή κατάταξη, ικανοί να γεμίσουν την Ολυμπιακή Εγκατάσταση στο Ο.Α.Κ.Α. Είμαι βέβαιος ότι η απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α., με την στήριξη των Ενώσεών της και των Σωματείων της θα πραγματοποιηθεί.»

 
Διαφήμιση

Διαφήμιση


Σχετικά Άρθρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαφήμιση
latest-atp-videos

charitonidis-thecoach


Διαφήμιση

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση