ATP
Έσωσε διπλό match point o Hurkacz (vids)

 
Έσωσε διπλό match point o Hurkacz (vids)
© Tennis Australia/Scott Davis
tn team Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024 - 22:52

O Hubert Hurkacz έσωσε διπλό match point απέναντι στον Jan-Lennard Struff και προκρίθηκε στους "16" του Ντουμπάι. Από σετ πίσω επέστρεψαν ο Andrey Rublev και ο Andy Murray, ο οποίος πανηγύρισε την 500ή tour-level νίκη του σε hardcourt διοργανώσεις.

Μετά από έναν πολύ αμφίρροπο αγώνα χωρίς κανένα break, o Hurkacz επικράτησε του Struff με 7-6 (5), 6-7 (4), 7-6 (6) και πήρε την πρόκριση για τον 2ο γύρο του Dubai Tennis Championships.

Οι δυο παίκτες προστάτευσαν σε όλο τον αγώνα τα σερβίς τους, με τον Hurkacz να σβήνει 6 break points και τον Struff 3. Ο Γερμανός ειδικά αντιμετώπισε break points μόνο στο 2ο game του 3ου σετ, αφού σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι ο Hurkacz δεν μπορούσε να τον απειλήσει στο σερβίς του.

Αφού μοιράστηκαν τα δυο πρώτα tie-break, στο 3ο ο Hurkacz έκανε μεγάλη ανατροπή από το 3-5 και το 4-6, σώζοντας και διπλό match point, για να κερδίσει τους 4 τελευταίους πόντους και να επικρατήσει με 8-6, έπειτα από 2 ώρες και 40 λεπτά αγώνα.

Στον 2ο γύρο του Dubai Tennis Championships, o Hurkacz θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Maximilian Marterer και Christopher O'Connell.

Νωρίτερα σήμερα, από σετ πίσω χρειάστηκε να επιστρέψει ο Andrey Rublev, No.2 στο ταμπλό, ο οποίος επικράτησε του Zhizhen Zhang σε μια δύσκολη πρεμιέρα με 6-7 (4), 6-2, 6-4. Στον 2ο γύρο ο Ρώσος θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Lorenzo Musetti και Arthur Cazaux.

Τις 500 hardcourt νίκες καριέρας έφτασε ο Andy Murray, ο οποίος κέρδισε έπειτα από μια ακόμα μεγάλη μάχη τον Denis Shapovalov με 4-6, 7-6 (5), 6-3.

Έφτασε μέχρι και 2 πόντους μακριά από τον αποκλεισμό στο tie-break του 2ου σετ ο Murray, που θα περιμένει την αναμέτρηση μεταξύ των δυο Γάλλων, Gael Monfils και Ugo Humbert, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στους "16".

Δύσκολα προκρίθηκε και ο Alexander Bublik, ο οποίος επικράτησε του Tomas Machac με 2-6, 6-3, 7-6 (5) και θα παίξει στον 2ο γύρο με τον Tallon Griekspoor. Ο Ολλανδός κέρδιζε τον Abedallah Shelbayh με 7-5, 2-0, όταν ο τελευταίος εγκατέλειψε.

Τέλος, ο Sebastian Korda συνέτριψε τον Pavel Kotov με 6-0, 6-2 και θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο τον Botic Van De Zandschulp, που έβγαλε εκτός το Νο.6 του ταμπλό, Adrian Mannarino, με 7-6 (3), 7-5.

Tα highlights της ημέρας:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots