ATP
"Προσγείωσε" τον Sinner o Alcaraz! (vids)

 
"Προσγείωσε" τον Sinner o Alcaraz! (vids)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Κυριακή, 17 Μαρτίου 2024 - 3:44

Ένας σπουδαίος Carlos Alcaraz σταμάτησε το νικηφόρο σερί του Jannik Sinner και έγινε ο πρώτος παίκτης που τον κερδίζει τους 4 τελευταίους μήνες, για να διαφυλάξει τον θρόνο του στο Indian Wells και το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης!

Παρότι ο ημιτελικός ξεκίνησε εφιαλτικά για τον Alcaraz, ο 20χρονος Ισπανός γινόταν ολοένα και καλύτερος όσο περνούσε η ώρα και κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα και να νικήσει στο τέλος τον Sinner, με 1-6, 6-3, 6-2.

Πήρε έτσι το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Indian Wells Masters, όπου θα έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί αύριο τον τίτλο του, απέναντι σε έναν εκ των Daniil Medvedev και Tommy Paul.

Ο Alcaraz έγινε ο πρώτος παίκτης που κέρδισε τον Sinner από τις 12 Νοεμβρίου του 2023, όταν ο Ιταλός είχε χάσει τον τελικό του ATP Finals από τον Novak Djokovic. Μετρούσε από τότε 19 διαδοχικές νίκες και 29 νίκες στις 30 τελευταίες του αναμετρήσεις!

Το 1ο σετ προμήνυε πως το σερί αυτό θα επεκτεινόταν, αφού ο Ιταλός ήταν αψεγάδιαστος και το κατέκτησε με 6-1. Να σημειωθεί πως μετά τα πρώτα 3 games, όπου το σκορ ήταν 2-1 χωρίς break, το ματς διακόπηκε λόγω βροχής για 3,5 περίπου ώρες. Μετά την επανέναρξη, ο Sinner κέρδισε 4 διαδοχικά games για να πάρει το 1ο σετ μ' αυτόν τον τρόπο.

Η συνέχεια όμως ήταν εντελώς διαφορετική, με τον Alcaraz να κάνει το πρώτο του break στον ημιτελικό για να πάρει το πάνω χέρι στο 2ο σετ, με 4-1. Ο Ισπανός έσωσε 2 break points στη συνέχεια, από ένα σε 7ο (5-2) και 9ο game (6-3), για να στείλει την αναμέτρηση σε 3ο σετ.

Εκεί ήταν πολύ καλύτερος από τον Sinner, που φάνηκε να μην έχει άλλα ψυχικά αποθέματα για να κυνηγήσει την πρόκριση. Ο Ισπανός κυριάρχησε, έκανε συνεχόμενα break και "ξέφυγε" με 5-1, για να "κλειδώσει" τη νίκη στο σερβίς του στο 8ο game, ολοκληρώνοντας αυτό το σετ με μόλις 3 χαμένους πόντους στο σερβίς του! 

Αυτή ήταν η 4η νίκη του Alcaraz με αντίπαλο τον Sinner, ισοφαρίζοντας το head-to-head τους (4-4), το οποίο αναμένεται να εξελιχθεί σε ένα από τα σπουδαιότερα rivalries της εποχής - ίσως και από τα σπουδαιότερα όλων των εποχών.

Έφτασε τις 11 διαδοχικές νίκες στα γήπεδα του Indian Wells o Alcaraz, ο οποίος εκτός από τον τίτλο του διαφύλαξε και το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, αφήνοντας προς το παρόν τον φουριόζο Sinner στο Νο.3.

Στον τελικό της Κυριακής, που θα γίνει στις 23:00 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD), o Alcaraz θα αντιμετωπίσει το νικητή του άλλου ημιτελικού, μεταξύ του Medvedev και του Paul.

Θα είναι ο 6ος τελικός σε Masters 1000 διοργάνωση για τον 20χρονο Ισπανό, που έχει χάσει μόνο έναν (4-1), καθώς και ο 17ος συνολικά, διεκδικώντας τον 13ο τίτλο του (12-4). Θα είναι επίσης ο πρώτος του τελικός από τον περσινό Αύγουστο και το Σινσινάτι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots