WTA
Δυσκολεύτηκε, αλλά πέρασε η Sabalenka (vids)

 
Δυσκολεύτηκε, αλλά πέρασε η Sabalenka (vids)
© Mutua Madrid Open
tn team Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 - 16:24

H Aryna Sabalenka έχασε σετ στην πρεμιέρα της στη Μαδρίτη από την Magda Linette, όμως "καθάρισε" την πρόκριση στο 3ο και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της υπεράσπισης του τίτλου της.

Η περσινή πρωταθλήτρια του Madrid Open δεν είχε εύκολη αποστολή στην πρεμιέρα της στο μαδριλένικο τουρνουά, ξεπέρασε όμως στα 3 σετ το εμπόδιο της Linette, με 6-4, 3-6, 6-3, για να πάρει την πρόκριση για τον 3ο γύρο.

Αν και είχε τον έλεγχο στο 1ο σετ, η Λευκορωσίδα έμεινε νωρίς πίσω με 1-4 στο 2ο σετ και δεν μπόρεσε να επανέλθει, με τη Linette να στέλνει το ματς σε 3ο σετ.

Εκεί η Sabalenka έσωσε 2 break points στο 1ο game, αλλά και ένα break point στο 7ο game (3-3, 30-40), για να αποφύγει στα χειρότερα. Στο επόμενο game έκανε το πολύτιμο break που την έβαλε μπροστά με 5-3 και το αξιοποίησε, για να κλείσει στο σερβίς της στο επόμενο game το ματς.

Στον 3ο γύρο του Madrid Open η Sabalenka θα αντιμετωπίσει μια εκ των Katie Boulter και Robin Montgomery.

Στον 3ο γύρο μπήκε και η Elena Rybakina, η οποία κέρδισε την Lucia Bronzetti με 6-4, 6-3 και θα περιμένει την αναμέτρηση της Marta Kostyuk με τη Mayar Sherif.

Η 17χρονη Mirra Andreeva, η οποία πέρσι είχε φτάσει έως τις "16" στο 1000άρι της Μαδρίτης, απέχει μια νίκη από το να το επαναλάβει, καθώς κέρδισε τη Νο.29 του ταμπλό, Linda Noskova, με 4-6, 6-3, 6-3, και μπήκε επίσης στον 3ο γύρο.

Εκεί θα βρίσκεται και η Caroline Garcia, η οποία επιβλήθηκε της Xinyu Wang με 6-1, 6-4. Η Garcia θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια την Jasmine Paolini, Νο.12 στο ταμπλό, που συνέτριψε τη Victoria Jimenez Kasintseva με 6-0, 6-1.

H αποστολή του tennisnews.gr στη Μαδρίτη είναι μια χορηγία της Volkl Tennis Greece.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots