ATP
Τέλος συνεργασίας για Djokovic-Ivanisevic!

 
Τέλος συνεργασίας για Djokovic-Ivanisevic!
© Andrew Eichenholz/ATP Tour
tennisnews team Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 - 16:12

Ο Novak Djokovic και ο Goran Ivanisevic ολοκλήρωσαν τη συνεργασία τους, μετά από μια πολύ επιτυχημένη πενταετία κοινής πορείας.

Η είδηση ήταν μια έκπληξη και ανακοινώθηκε από τον 36χρονο Σέρβο στα social media.

"Θυμάμαι καθαρά τη στιγμή που προσκάλεσα τον Goran για να γίνει μέλος της ομάδας μου. Ήταν το 2018 και εγώ και ο Marian (Vajda) θέλαμε να καινοτομήσουμε και να φέρουμε λίγη μαγεία σερβίς στο ντουέτο μας. Τελικά δεν φέραμε μόνο σερβίς, αλλά και γέλια, διασκέδαση, year-end No.1, επιτεύγματα ρεκόρ και 12 ακόμα Grand Slams (και μερικοί τελικοί) από τότε", έγραψε στη σχετική δημοσίευση ο Nole.

Και συνέχισε: "Ανέφερα το drama; Οι φαν μου θα το ξέρουν... O Goran και εγώ αποφασίσαμε να σταματήσουμε να δουλεύουμε μαζί πριν από μερικές μέρες. Η χημεία μας στο court είχε σκαμπανεβάσματα, αλλά η φιλία μας ήταν πάντα σταθερή. Η αληθεια είναι πως είμαι περήφανος (δεν είμαι σίγουρος αν είναι και εκείνος) που εκτός απ' ότι κερδίσαμε μαζί τουρνουά, είχαμε σε εξέλιξη για πολλά χρόνια και μια μάχη στο Parchisi (το επιτραπέζιο παιχνίδι που παίζουν στη φωτογραφία). Και αυτό το τουρνουά δεν σταματάει ποτέ για μας. Ευχαριστώ για όλα φίλε μου, σε αγαπώ."

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Η αλήθεια είναι πως η επαγγελματική σχέση των δυο Βαλκάνιων πάντα ήταν έντονη, με τον Ivanisevic να μιλάει αρκετές φορές δημόσια για το πως ο Djokovic φωνάζει στα μέλη της ομάδας του και για το ότι είναι την ίδια στιγμή ευλογία και κατάρα να δουλεύεις με τον καλύτερο του κόσμου.

Οι απαιτήσεις ήταν πάντα πάρα πολύ υψηλές, αλλά εκ του αποτελέσματος η συνεργασία τους έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα, με τον Djokovic να φτάνει μαζί με τον Ivanisevic στους 24 Grand Slams. Κέρδισε ακόμα 2 φορές το ATP Finals, για να σπάσει ακόμα ένα ρεκόρ, 7 Masters τίτλους, ενώ τις 3 από τις 5 σεζόν που δούλεψαν μαζί τερμάτισε στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, με αποτέλεσμα να μετράει σήμερα το αδιανόητο ρεκόρ των 418 εβδομάδων συνολικής παραμονής στο Νο.1.

Ωστόσο η φετινή σεζόν δεν ξεκίνησε όπως έχει συνηθίσει ο Djokovic, που αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Australian Open από τον Jannik Sinner, στη συνέχεια έμεινε ένα διάστημα εκτός, μιας και σ' αυτή τη φάση της ζωής του παίζει πολύ πιο επιλεκτικά, ενώ στο Indian Wells ηττήθηκε από τον Luca Nardi στον 3ο γύρο, πιθανότατα στην έκπληξη της χρονιάς.

Μένει να δούμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του Σέρβου, που προετοιμάζεται για τη χωμάτινη σεζόν στη Μαρβέγια της Ισπανίας και αναμένεται να επιστρέψει σε 10 περίπου μέρες, για το Monte-Carlo Masters.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots