ATP
Ακάθεκτος στα ημιτελικά ο Sinner (vids)

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner © Peter Staples/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 - 22:22

O Jannik Sinner απέκλεισε και τον Tomas Machac με 2-0 σετ, για να προκριθεί στα ημιτελικά του Miami Open για μια ακόμα χρονιά.

Ο 22χρονος Ιταλός επικράτησε του Machac με 6-4, 6-2 και προκρίθηκε σε ακόμα έναν μεγάλο ημιτελικό, τον 4ο συνεχόμενο μετά το ATP Finals, το Australian Open και το Indian Wells.

Αν και έχασε το γρήγορο προβάδισμα που πήρε με 1-0 και ισοφαρίστηκε με break back σε 1-1, ο Sinner δεν ανησύχησε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Δεν απειλήθηκε ξανά το σερβίς του σε όλο το ματς, ενώ στο 7ο game έφτασε στο break, που του έδωσε προβάδισμα με 4-3.

Με love service game έκλεισε το 1ο σετ στο 10ο game (6-4) ο Ιταλός, ο οποίος έκανε διαδοχικά break στα πρώτα λεπτά του 2ου σετ και "ξέφυγε" με 5-1, για να "κλειδώσει" τη νίκη στο 8ο game. Μόλις 3 πόντους έχασε από τη γραμμή του σερβίς σε ολόκληρο το 2ο σετ ο Sinner, ο οποίος μόνο σε ένα service game του Τσέχου δεν είχε break points!

Με εμφατικό τρόπο έφτασε στην 20ή νίκη του στη σεζόν ο Sinner, σε 21 μόλις αναμετρήσεις (20-1). Προκρίθηκε στον 7ο ημιτελικό του σε Masters διοργάνωση ο Ιταλός, ο οποίος θα διεκδικήσει την Παρασκευή την 3η του πρόκριση στον τελικό του Miami Open, στα 4 τελευταία χρόνια. Ήταν φιναλίστ στο τουρνουά το 2021 και το 2023, αλλά δεν κατέκτησε ποτέ τον τίτλο.

Ο αντίπαλός του στα ημιτελικά θα προκύψει από τον άλλον αγώνα της ημέρας, όπου ο υπερασπιστής του τίτλου, Daniil Medvedev, θα αντιμετωπίσει τον Nicolas Jarry.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots