WTA
ΨΥΧΑΡΑ ΜΑΡΙΑ! Κέρδισε την Gauff σε απίθανο ματς και "πέταξε" για τελικό! (vids)

 
ΨΥΧΑΡΑ ΜΑΡΙΑ! Κέρδισε την Gauff σε απίθανο ματς και "πέταξε" για τελικό! (vids)
© Jimmie48 / WTA
tennisnews team Σάββατο, 16 Μαρτίου 2024 - 8:12

Οι υψηλές πτήσεις συνεχίζονται για τη Μαρία Σάκκαρη στο Indian Wells! Σε ένα πραγματικό θρίλερ, η καλύτερη Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών κέρδισε την Coco Gauff με 2-1 σετ και θα επιστρέψει στον τελικό του Indian Wells μετά από 2 χρόνια, αντιμετωπίζοντας -όπως και τότε- την Iga Swiatek.

Μετά από μια συγκλονιστική μάχη σε μια ψυχρή βραδιά στο Indian Wells, η φανταστική Σάκκαρη κέρδισε την πρωταθλήτρια του US Open και Νο.3 του κόσμου με 6-4, 6-7 (5), 6-2, για να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του Indian Wells.

Το ματς ήταν ένα πραγματικό θρίλερ, αφού η Σάκκαρη κυριάρχησε κατά κράτος για 90 περίπου λεπτά, είχε προβάδισμα με σετ και double break στο 6-4, 5-2 και όλα αυτά χωρίς να επηρεαστεί και από τις δυο διακοπές που προέκυψαν από τη βροχή, ενώ αργότερα είχε και 3 match points στο σερβίς της, στο 5-4. Παρόλα αυτά δεν μπόρεσε να κλείσει το σετ, η Gauff το ανέτρεψε και το κέρδισε στο tie-break, με τη Μαρία να μην το βάζει κάτω και να φτάνει τελικά στη νίκη στο 3ο σετ, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού!

Έμεινε ανεπηρέαστη από τις διακοπές της βροχής η Σάκκαρη, ενώ κατάφερε να κλείσει και το ματς στο τέλος, παρότι είδε προβάδισμα με διπλό break και 3 match points να εξανεμίζονται και βρέθηκε μάλιστα πίσω με 5-6, 0-30 στο 2ο σετ!

Πιο αναλυτικά, η πρώτη διακοπή ήρθε σε ένα σημείο που δεν υπήρχαν ακόμα break, με το σκορ να είναι στο 4-3 υπέρ της Gauff. Δεν ήταν μεγάλη, περίπου ένα μισάωρο, με την επιστροφή των δυο παικτριών να βρίσκει τη Σάκκαρη σε πολύ καλύτερη θέση.

Η πρωταθλήτριά μας έκανε το πρώτο break, πέρασε μπροστά με 5-4 και στη συνέχεια σέρβιρε επιτυχώς για την κατάκτηση του σετ, με την Gauff να καλεί τη γιατρό στο γήπεδο και να λέει πως ήταν λίγο ζαλισμένη μετά το 4-4 και δεν ένιωθε πολύ καλά.

Πήρε ένα χάπι και συνέχισε η Αμερικανίδα, αν και το παιχνίδι σύντομα διακόπηκε και πάλι, αυτή τη φορά για ένα δίωρο. Ούτε αυτή η διακοπή επηρέασε τη Μαρία, που επέστρεψε εξίσου δυνατή στο court, κρατώντας αμείωτη την ένταση και τον ρυθμό της.

Πήρε γρήγορα προβάδισμα με break στο 2ο σετ για το 2-1 και στο επόμενο game αντιμετώπισε για 1η φορά break points στο ματς, για να επιστρέψει από το 15-40 και να κάνει το 3-1.

Ήταν το μοναδικό σημείο μέχρι τότε που η Gauff φάνηκε ικανή να απειλήσει, αφού συνέχισε με πολλά λάθη η Αμερικανίδα, ενδεχομένως έχοντας απογοητευτεί και από την εξέλιξη του παιχνιδιού. Η Σάκκαρη έκανε και δεύτερο break και απέκτησε μεγάλο προβάδισμα στο 5-2 του 2ου σετ, δείχνοντας ότι αργά ή γρήγορα θα έπαιρνε αυτό το ματς χωρίς να ιδρώσει.

Ακολούθησε μια αντεπίθεση διαρκείας όμως από την Gauff, που κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω στον ημιτελικό. Πρώτα μείωσε σε 5-4 η Αμερικανίδα, δείχνοντας για 1η φορά νεύρο μετά τη 2η διακοπή. Στη συνέχεια, κατάφερε να σβήσει και 3 match points στο σερβίς της Σάκκαρη, για να φτάσει σε 2ο διαδοχικό break και να ισοφαρίσει σε 5-5!

Δεν το έβαλε κάτω η Μαρία, που επέστρεψε από το 5-6, 0-30 λίγο αργότερα σε ένα πολύ δύσκολο σημείο και έστειλε το σετ στο tie-break. Εκεί ωστόσο η Gauff προηγήθηκε με 6-2 και παρότι χρειάστηκε την 4η ευκαιρία της, έκλεισε το tie-break με 7-5 και ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή στο 2ο σετ.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, η Gauff άνοιξε με break το 3ο σετ, δείχνοντας πως το παιχνίδι έχει έρθει για τα καλά στα μέτρα της. Ούτε τότε τα παράτησε η Μαρία, που έκανε μια ηρωική προσπάθεια τα επόμενα λεπτά και ξαναπήρε τα ηνία του αγώνα.

Πρώτα η Ελληνίδα παίκτρια πήρε πίσω το break και ισοφάρισε σε 1-1, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε από το 15-40 και κράτησε το σερβίς της για να περάσει μπροστά με 2-1.

Συνέχισε να κερδίζει όλους τους κρίσιμους πόντους η Μαρία, η οποία έσωσε game point για να κάνει νέο break και άλλο ένα break point στο δικό της σερβίς, για να φτάσει στο 4-1!

Το σερί αυτό σταμάτησε με αντίστοιχο τρόπο η Gauff, η οποία απέτρεψε το 1-5 σβήνοντας break point και μείωσε σε 2-4. Δεν συνεχίστηκε η απέλπιδα προσπάθεια για το νέο comeback της Αμερικανίδας, με τη Σάκκαρη να είναι και πάλι η καλύτερη παίκτρια στο γήπεδο και να τελειώνει αυτή τη φορά την αποστολή της με break για το 6-2, έπειτα από 2 ώρες και 41 λεπτά ενός εκ των αγώνων της χρονιάς.

Αυτή ήταν η 5η νίκη της Σάκκαρη επί της Gauff σε 8 αναμετρήσεις και η 27η Top 10 νίκη για την Ελληνίδα συνολικά στην καριέρα της. Aπέναντι σε παίκτρια από την κορυφαία 3άδα, ήταν η 4η νίκη της.

Προκρίθηκε για 4η φορά σε τελικό WTA 1000 διοργάνωσης, μετά το Indian Wells του 2022 και τους back-to-back τελικούς στη Γουαδαλαχάρα το 2022 και το 2023, ενώ θα διεκδικήσει τον 2ο τίτλο της στην κατηγορία, μετά τη Γουαδαλαχάρα το 2023.

Συνολικά θα είναι ο 10ος τελικός της καριέρας της (2-7 σε τελικούς), 1ος φυσικά στη σεζόν.

Το βράδυ της Κυριακής, όταν και θα γίνει ο τελικός, η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Iga Swiatek, με την οποία είχε παίξει και στον τελικό του 2022 στην ίδια διοργάνωση. Θα είναι η 6η τους συνάντηση στο tour, με τη Σάκκαρη να προηγείται και σ' αυτό το head-to-head, με 3-2 νίκες!

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί, πως αν κερδίσει το τρόπαιο στην Καλιφόρνια, η Σάκκαρη θα ανεβεί στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης, από το Νο.9 που βρίσκεται σήμερα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots