WTA
"Βασίλισσα" ξανά η Swiatek στο Indian Wells! (vids)

 
"Βασίλισσα" ξανά η Swiatek στο Indian Wells! (vids)
© Jimmie48 / WTA
tennisnews team Κυριακή, 17 Μαρτίου 2024 - 21:18

H Iga Swiatek ήταν αχτύπητη στον τελικό του Indian Wells και κατέκτησε τον 2ο τίτλο της στα 3 τελευταία χρόνια στην έρημο της Καλιφόρνιας και τον 19ο συνολικά στην καριέρα της. Πολύ θετικό τουρνουά για τη Μαρία Σάκκαρη, που μόνο συγχαρητήρια της αξίζουν γι' αυτές τις δυο εβδομάδες.

Η Iga Swiatek πραγματοποίησε ακόμα έναν φανταστικό τελικό για να επικρατήσει της Μαρίας Σάκκαρη με 6-4, 6-0 και να φτάσει στον 2ο τίτλο της στο Indian Wells μετά το 2022, όταν και πάλι είχε κερδίσει την Ελληνίδα στον τελικό!

Η Swiatek, η οποία έχει 19 τίτλους σε 23 τελικούς (19-4) και στο 2ο σετ έφτασε τα 8 bagels σε τελικούς (!), κατέκτησε τον 2ο τίτλο της στη φετινή σεζόν μετά το 1000άρι της Ντόχας και τον 8ο συνολικά σε WTA 1000 τουρνουά (8-2 σε τελικούς).

Ήταν από την αρχή πολύ καλή η 22χρονη Πολωνή, η οποία πήρε γρήγορα ένα προβάδισμα με 3-0 στο 1ο σετ. Η Σάκκαρη κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3 και αργότερα σε 4-4, έχοντας ένα πολύ καλό διάστημα στον τελικό και δείχνοντας ικανή να σταθεί στο ίδιο επίπεδο με τη Swiatek. 

Η Swiatek κατάφερε να βρει καλά σερβίς στο 9ο game και σε κρίσιμο σημείο να προηγηθεί με 5-4, για να δημιουργήσει επιπλέον πίεση στη Σάκκαρη, που έπρεπε να σερβίρει για την παραμονή της στο σετ.

Εκεί είχαμε το turning point του τελικού, καθώς η Ελληνίδα δυσκολεύτηκε να βρει πρώτα σερβίς και βρέθηκε πίσω με 0-40. Κατάφερε να σώσει τα 2 πρώτα set points της Πολωνής, όμως η Iga άνοιξε ωραία το γήπεδο στην 3η ευκαιρία της και με forehand winner τελείωσε το σετ. 

Από αυτό το game κι έπειτα, η Σάκκαρη συνέχισε να μη βρίσκει πρώτα σερβίς και να αντιμετωπίζει δυσκολίες για όλο το 2ο σετ. Η Swiatek δεν θα μπορούσε να το συγχωρήσει αυτό και έκανε ένα εντυπωσιακό σετ, για να φτάσει τα 8 κερδισμένα games στη σειρά, να μετατρέψει το 4-4 σε 6-4, 6-0 και να "σφραγίσει" τη νίκη της σε 68 λεπτά. 

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που αναμετρήθηκαν οι δυο παίκτριες από τον τελικό του Indian Wells του 2022, μετά από ακριβώς 2 χρόνια δηλαδή, με τη Swiatek να πανηγυρίζει τη 2η συνεχόμενη νίκη της απέναντι στην Ελληνίδα και 3η συνολικά, σε 6 συναντήσεις (3-3).

Μπορεί ο τελικός να μην πήγε όπως θα ήθελε, αλλά πέρα από το σημερινό ματς ήταν ένα φανταστικό τουρνουά για τη Σάκκαρη, ένα από τα καλύτερα της καριέρας της. Για 4η φορά έπαιξε σε τελικό WTA 1000 διοργάνωσης η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια (1-3), η οποία μετά από μια δύσκολη περίοδο κατάφερε να βρει το τένις της, να επιστρέψει στις μεγάλες πορείες και να αποκλείσει μεταξύ άλλων και το Νο.3 του κόσμου, Coco Gauff.

Θυμίζουμε πως αυτό ήταν το πρώτο της τουρνουά με τον David Witt στο πλευρό της, τον νέο της προπονητή, με τον οποίο προπονείται τις 2 τελευταίες εβδομάδες και σε πρώτη φάση αυτό που αναμφίβολα έχει καταφέρει είναι να αλλάξει την ψυχολογία της. 

Η Σάκκαρη, η οποία έχει πλέον 10 παρουσίες σε τελικούς στο tour (2-8), θα παραμείνει στο Νο.9 της παγκόσμιας κατάταξης και θα βγει κερδισμένη μάλσιτα κατά 260 βαθμούς, πλησιάζοντας στους 293 βαθμούς το Νο.6, στους 225 το Νο.7 και στους 190 το Νο.8. Θυμίζουμε πως είχε να υπερασπιστεί πολλούς βαθμούς στο Indian Wells, αφού πέρσι ήταν ημιφιναλίστ.

Η Swiatek από την πλευρά της με την επιστροφή της στον θρόνο του Indian Wells θα αυξήσει πάλι κατά πολύ την απόστασή της από τις υπόλοιπες, ανοίγοντας τη διαφορά της από το Νο.2 και την Aryna Sabalenka στους 2.520 βαθμούς!

Διαβάστε ακόμα:

Τα highlights του αγώνα (vid)

Σάκκαρη: "Αγαπώ το Indian Wells, αλλά δεν θα αφήσω ποτέ την Ελλάδα" (vid)

Swiatek σε Σάκκαρη: "Είσαι από τους πιο καλούς ανθρώπους, ομορφαίνεις τα αποδυτήρια" (vid)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots