ATP
Πάει για back-to-back τίτλους ο Auger-Aliassime (vids)

 
Felix Auger-Aliassime
Felix Auger-Aliassime © Belga Image / Laurie Dieffembacq
tn team Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2022 - 21:58

O Felix Auger-Aliassime έκαμψε μετά από δυο tie-break την αντίσταση του Richard Gasquet και προκρίθηκε στον τελικό της Αμβέρσας, όπου θα διεκδικήσει τον 2ο διαδοχικό τίτλο του. Στον τελικό και ο Sebastian Korda, που απέκλεισε τον Dominic Thiem και θα παίξει κι αυτός για 2ο διαδοχικό τουρνουά στον τελικό.

O Auger-Aliassime επικράτησε του Richard Gasquet με 7-6 (2), 7-6 (3) μετά από 2 πολύ κλειστά σετ και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του European Open στην Αμβέρσα.

Δεν πέρασε εύκολο απόγευμα ο Auger-Aliassime, φρόντισε όμως και να μην κινδυνέψει στον ημιτελικό, αφού δεν αντιμετώπισε ούτε ένα break point, κάνοντας πολύ καλό παιχνίδι από τη γραμμή του σερβίς, με 22 άσσους. Και στα δυο tie-break πήρε από νωρίς ένα προβάδισμα ασφαλείας και κέρδισε το 1ο με 7-2 και το 2ο με 7-3.

Αυτή ήταν η 7η διαδοχική νίκη για τον 22χρονο Καναδό, που την προηγούμενη εβδομάδα αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Firenze Open της Φλωρεντίας. Αυτός θα είναι ο 12ος τελικός της καριέρας του και θα διεκδικήσει τον 3ο τίτλο του (2-9), 3ο και στη φετινή χρονιά, μετά το Ρότερνταμ και τη Φλωρεντία.

Στον τελικό θα αντιμετωπίσει τον Sebastian Korda, που επίσης τα πηγαίνει πολύ καλά τις τελευταίες εβδομάδες στα indoor και θα παίξει σε δεύτερο διαδοχικό τελικό, μετά το τουρνουά του Χιχόν.

O 22χρονος Αμερικανός κέρδισε έναν συγκλονιστικό ημιτελικό με τον Dominic Thiem με 6-7 (4), 6-3, 7-6 (4), μετά από 2 ώρες και 43 λεπτά.

Ο Korda δεν επέστρεψε μόνο από σετ πίσω, αλλά και από break πίσω στο 3ο σετ, στο οποίο έχανε με 3-4. Ισοφάρισε αμέσως σε 4-4 και τελικά ολοκλήρωσε την ανατροπή στο tie-break, όπου προηγήθηκε με 4-1 και δεν έχασε ποτέ το πάνω χέρι.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία που είχε ο Thiem για να επιστρέψει σε έναν τελικό μετά από 2 χρόνια.

Αυτός θα είναι ο 4ος τελικός για τον Korda, που κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στην Πάρμα της Ιταλίας τον Μάιο του 2021. Την ίδια χρονιά ηταν φιναλίστ στο Delray Beach Open, ενώ ήταν και φιναλίστ στο Gijon Open την προηγούμενη εβδομάδα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots