ATP
Με νίκη ξεκίνησε στο Εστορίλ ο Thiem (vid)

 
Με νίκη ξεκίνησε στο Εστορίλ ο Thiem (vid)
© Estoril Open / Fernando Correia
tn team Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 - 18:51

O Dominic Thiem πραγματοποίησε ενθαρρυντική πρεμιέρα στο Εστορίλ, την οποία συνδύασε με νίκη επί του Maximilian Marterer στα 3 σετ.

Ο 30χρονος Αυστριακός, ο οποίος δυσκολεύτηκε αρκετά τις προηγούμενες εβδομάδες στα Challenger της Ουγγαρίας και της Κροατίας και αργότερα αποκάλυψε πως υπέφερε από νέον τραυματισμό στον καρπό, επέστρεψε στο ATP Tour αυτή την εβδομάδα και κατάφερε να κερδίσει το πρώτο του παιχνίδι.

Συγκεκριμένα, επικράτησε του Maximilian Marterer με 6-1, 6-7 (3), 6-4 και πήρε την πρόκριση για τη φάση των "16" του Εστορίλ.

Μετά από ένα πολύ καλό 1ο σετ, ο Thiem επέστρεψε από το 2-4 στο 2ο και το έστειλε στο tie-break, εκεί όμως ο Marterer επιβλήθηκε με 7-3. Στο 3ο σετ πάντως ο Αυστριακός ανέκτησε τον έλεγχο του αγώνα, καθώς προηγήθηκε με break στο 4-2 και έκτοτε δεν έχασε το πάνω χέρι, για να ολοκληρώσει το ματς στο 10ο game, σε 2 ώρες και 14 λεπτά.

Στον 2ο γύρο του 250αριού της Πορτογαλίας, ο Thiem θα αντιμετωπίσει τον Richard Gasquet, που προκρίθηκε ως lucky loser στη 16άδα.

Ο 37χρονος Γάλλος, μετά την ήττα του από τον Lucas Pouille στα προκριματικά, επωφελήθηκε από την απόσυρση του Alejandro Davidovich Fokina και όχι μόνο μπήκε στο ταμπλό ως lucky loser, αλλά είχε και bye για τον 2ο γύρο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots