Thiem για Roland Garros: "Δεν μου άξιζε η wild card" (vid)

 
Thiem για Roland Garros: "Δεν μου άξιζε η wild card" (vid)
© FFT / Roland Garros
tn team Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 - 17:22

Αρκετός ντόρος έχει γίνει τις τελευταίες μέρες σχετικά με την απόφαση των διοργανωτών του Roland Garros να μην δώσουν wild card στον Dominic Thiem για την τελευταία του παρουσία στο αγαπημένο του Grand Slam, με τον ίδιο τον Αυστριακό να μοιράζεται τις σκέψεις του για το θέμα.

"Ειλικρινά, είχα πολύ καιρό μπροστά μου για να βελτιώσω τη θέση μου στην κατάταξη. Έπαιξα σε πολλά τουρνουά και είχα πολύ καιρό για να βελτιωθώ στην κατάταξη και δεν το κατάφερα, οπότε δε νομίζω ότι άξιζα την wild card και είναι εντάξει που δεν την πήρα. Έχω παίξει πάνω από 10 φορές στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά τα προηγούμενα χρόνια, οπότε είναι όλα καλά", είπε ο Thiem, που δεν θα ενοχληθεί αν δεν καταφέρει να παίξει στο κυρίως ταμπλό στο τελευταίο Roland Garros της καριέρας του.

Θυμίζουμε πως ο 30χρονος Αυστριακός, 2 φορές φιναλίστ (2018, 2019) και άλλες 2 ημιφιναλίστ (2016, 2017) στο Roland Garros, θα σταματήσει την καριέρα του στο τέλος αυτής της χρονιάς, μετά το τουρνουά της πατρίδας του, στη Βιέννη.

Είναι η τελευταία φορά που παίζει στο Παρίσι, σε ένα Grand Slam που θα μπορούσε να κερδίσει πολλές φορές, αν δεν έβρισκε μπροστά του τους Rafael Nadal και Novak Djokovic στα καλύτερά τους, κάθε φορά που βρισκόταν σε καλή κατάσταση!

Προς το παρόν προσπαθεί να μπει στο ταμπλό μέσα από τα προκριματικά και σήμερα ξεκίνησε επιτυχημένα την προσπάθεια αυτή, κερδίζοντας για τον 1ο γύρο τον Ιταλό Franco Agamenone, με 3-6, 6-3, 6-2. Τον αγώνα αυτόν παρακολούθησαν σήμερα σχεδόν 10.000 θεατές στο Suzanne Lenglen, σε καμία περίπτωση δηλαδή το κλίμα δεν ήταν για αγώνα προκριματικών.

Την Τετάρτη, ο Thiem θα προσπαθήσει να κάνει το επόμενο βήμα αντιμετωπίζοντας τον Φινλανδό Otto Virtanen.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots