ATP
1ος τίτλος στο χώμα για τον Hurkacz (vids)

 
1ος τίτλος στο χώμα για τον Hurkacz (vids)
© Estoril Open
tn team Κυριακή, 07 Απριλίου 2024 - 19:20

O Hubert Hurkacz κέρδισε τον πρώτο του τελικό στο χώμα και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Εστορίλ της Πορτογαλίας.

Τον πρώτο τίτλο της καριέρας του σε χωμάτινο ΑΤΡ τουρνουά κατέκτησε ο Hubert Hurkacz, ο οποίος κέρδισε στον τελικό του Estoril Open τον Pedro Martinez με 6-3, 6-4.

Έκανε ένα αψεγάδιαστο ματς από τη γραμμή του σερβίς ο Hurkacz, ο οποίος δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να φτάσει σε break point. Έκανε το πρώτο του break από νωρίς στο ματς και "ξέφυγε" με 4-1 στο 1ο σετ, ενώ στο 2ο σετ "έσπασε" τον Ισπανό στο 1ο (1-0) και στο 9ο game (6-3), για να "κλειδώσει" τη νίκη του σε 87 λεπτά αγώνα.

Ήταν ο 1ος τελικός και ο 1ος τίτλος σε χωμάτινο τουρνουά για τον Πολωνό, που κέρδισε τον 1ο τίτλο του στο 2024, ενώ έφτασε τους 8 τίτλους στην καριέρα του, σε 10 τελικούς (8-2).

Αύριο, ο Hurkacz θα κερδίσει 2 θέσεις και θα ανεβεί στο Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης, ισοφαρίζοντας το career high του.

O Martinez, ο οποίος απέκλεισε χθες το Νο.1 του ταμπλό και υπερασπιστή του τίτλου, Casper Ruud, έπαιξε στον 3ο τελικό της καριέρας του μετά το Kitzbuhel το 2021 (φιναλίστ) και το Σαντάγο το 2022 (πρωταθλητής). Θα κερδίσει 17 θέσεις και θα ανεβεί στο Νο.60 του κόσμου ο 26χρονος Ισπανός.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots