ATP
Τσιτσιπάς: Η αλλαγή στο παιχνίδι του που τον βοήθησε απέναντι στον Medvedev

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022 - 12:09

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για την τακτική που θέλει να προσαρμόσει όλο και περισσότερο στο παιχνίδι του και τον βοήθησε και στο χθεσινό ματς με τον Daniil Medvedev.

Αυτή δεν είναι άλλη από το σερβίς-βολέ, κάτι που ο Στέφανος έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει με μεγάλη επιτυχία, συνδυάζοντας την παράδοση του αθλήματος με το σύγχρονο πολύ επιθετικό τένις.

"Τα τελευταία χρόνια έχω βελτιώσει πολύ το σερβίς μου. Νομίζω πως αυτός είναι ο μεγαλύτερος λόγος που μπορώ να ανεβαίνω στο φιλέ περισσότερο και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικότητα. Και τα βολέ μου έχω βελτιώσει. Κάνω πιο απλές κινήσεις, το κάνω πιο απαλά, χωρίς να κουνάω πολύ τη ρακέτα μου. Αυτό με βοηθάει να είμαι πιο συνεπής και να στέλνω την μπάλα εκεί που θέλω με μεγαλύτερη ακρίβεια", είπε στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου ο 24χρονος Έλληνας τενίστας.

"Είναι μια τακτική που ξέρω ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω και το κάνω όλο και περισσότερο. Ακόμα και στο χώμα σερβίρω και ανεβαίνω στο φιλέ. Εδώ και 2-3 χρόνια, το κάνω όλο και συχνότερα. Δουλεύω κάθε μέρα για να ενσωματώσω στο παιχνίδι μου αυτή την τακτική, με στόχο να κάνω τον αντίπαλό μου να νιώσει άβολα, να τον κάνω να σκεφτεί περισσότερο και να είναι συνεχώς σε δύσκολη θέση.

Είναι ένα είδος παιχνιδιού που έχει εκλείψει τον τελευταίο καιρό, δεν το εξασκούν πολλοί παίκτες. Πιστεύω πως είναι σημαντικό να το διατηρήσουμε στα μεγάλα τουρνουά και στα μεγάλα γήπεδα, ώστε να το βλέπει και ο κόσμος από τις τηλεοράσεις του. Είναι σύγχρονο τένις, αλλά διατηρεί και τα στοιχεία του παρελθόντος, το ουσιώδες επιθετικό τένις", συμπλήρωσε.

Στον αγώνα του με τον Medvedev, τον οποίο κέρδισε με 6-3, 6-7 (11), 7-6 (1), o Tσιτσιπάς είχε 3 χαμένα match points στο 2ο σετ. Στο 3ο σετ βρέθηκε πίσω με 3-5, κατάφερε όμως να ανακάμψει και να φτάσει στη νίκη.

"Αντιμετωπίζω τέτοιες καταστάσεις σε όλη μου τη ζωή, από όταν ήμουν μικρός. Δεν είναι ποτέ ωραίο να χάνεις ένα match point και να ξέρεις ότι μπορούσες να κερδίσεις από πριν τον αγώνα. Αλλά πρέπει να ανασυγκροτηθείς, προφανώς είναι πιο εύκολο να το λες από το να το κάνεις. Δεν πρέπει να αφήνεις το μυαλό σου να πηγαίνει εκεί, πρέπει να το αφήσεις πίσω και να συνειδητοποιήσεις ότι ξεκινάει ένα νέο σετ."

Αύριο, ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον Andrey Rublev και αν πάρει τη νίκη θα προκριθεί στα ημιτελικά του ATP Finals για 2η φορά στην καριέρα του.

"Είναι δύσκολος αντίπαλος, έχουμε παίξει πολλές φορές αντιμέτωποι. Πρέπει να είμαι φρέσκος, οπότε τώρα πρέπει να ξεκουραστώ. Σίγουρα θα είναι έντονο ματς. Πρέπει να μάθω από τα προηγούμενα παιχνίδια μας, να δω τι είχε λειτουργήσει και να προσεγγίσω τον αγώνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots