ATP
Alcaraz: "Ruud και Τσιτσιπάς τα φαβορί - αν παίξω 3-4 ματς θα είμαι ευχαριστημένος"

 
Alcaraz: "Ruud και Τσιτσιπάς τα φαβορί - αν παίξω 3-4 ματς θα είμαι ευχαριστημένος"
© Mutua Madrid Open
tennisnews team Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 - 18:28

Ο Carlos Alcaraz μίλησε σήμερα στους δημοσιογράφους στη Μαδρίτη, αναφέροντας πως λογικά θα παίξει, αλλά θα είναι ευχαριστημένος αν καταφέρει να δώσει 3-4 αγώνες στο τουρνουά, ενώ έχρισε φαβορί τους Casper Ruud, Στέφανο Τσιτσιπά και Jannik Sinner.

"Ακόμα έχουμε μέρες ως το πρώτο μου παιχνίδι. Σήμερα προπονήθηκα με περισσότερη ένταση, τα πράγματα πάνε καλά και έχω καλό προαίσθημα. Δεν θέλω να είμαι βιαστικός, δεν μπορώ ακόμα να πω με 100% σιγουριά ότι θα παίξω γιατί δεν το ξέρω, δεν παίρνω τίποτα για δεδομένο. Αυτή τη στιγμή θα έλεγα πως αν καταφέρω να παίξω 3-4 αγώνες εδώ θα είμαι πολύ χαρούμενος", είπε ο Alcaraz στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στη Μαδρίτη, εννοώντας πως η υπεράσπιση του τίτλου θα ήταν ένας μη ρεαλιστικός στόχος με βάση του που βρίσκεται.

"Λατρεύω τον ανταγωνισμό, κάθε φορά που χάνω ένα τουρνουά με πονάει. Με πόνεσε πολύ που δεν ήμουν στο Monte-Carlo και τη Βαρκελώνη, ειδικά στη Βαρκελώνη, ένα πολύ ξεχωριστό τουρνουά για μένα. Από τη στιγμή που έμαθα ότι δεν θα μπορέσω να παίξω στη Βαρκελώνη, ξεκίνησα να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να μπορέσω να παίξω εδώ. Έχω πολλή όρεξη για να επιστρέψω στα γήπεδα, δεν έχω δώσει επίσημο αγώνα από το Μαϊάμι", είπε ακόμα ο νεαρός Ισπανός, που στη συνέχεια μίλησε για τον Rafael Nadal.

Ρωτήθηκε συγκεκριμένα, για το ενδεχόμενο να τον αντιμετωπίσει στον τελικό της Μαδρίτης: "Μπορούμε να κάνουμε πολλά σενάρια, προφανώς αν γινόταν θα ήταν κάτι πολύ σπουδαίο. Δεν μπορώ να το αρνηθώ αυτό, θα ήταν καταπληκτικό για όλο τον κόσμο να μας δουν να παίζουμε εδώ στη Μαδρίτη σε έναν τελικό. Μακάρι να συμβεί, το τένις είναι ένα περίπλοκο άθλημα, κάθε μέρα τα πράγματα αλλάζουν. Ποτέ δεν μπορείς να θεωρείς κάτι δεδομένο. Σίγουρα και εγώ και εκείνος θα παλέψουμε το κάθε μας παιχνίδι και σίγουρα θέλουμε να βρεθούμε στον τελικό. Θα προσπαθήσω να είμαι στο 100% μου για να διεκδικήσω μια θέση σ' αυτό τον τελικό."

Για τη συμμετοχή του Nadal στο Laver Cup (όπου θα παίξει και εκείνος), είπε: "Είναι κάτι πολύ όμορφο και ξεχωριστό το να μοιραστώ το Laver Cup με τον Rafa, κάποιον που μπορεί να με καθοδηγήσει και να με βοηθήσει, γιατί για μένα θα είναι το πρώτο μου τουρνουά εκεί και δεν ξέρω πως έχουν τα πράγματα. Αν παίξω στα μονά και τον έχω δίπλα μου να μου δίνει οδηγίες, θα είναι κάτι πολύ σπουδαίο για μένα."

Παρότι δεν αποκλείει έναν τελικό με τον Rafa, ακόμα δεν μπορεί να εγγυηθεί για το ότι θα κατέβει στο τουρνουά της Μαδρίτης: "Δεν θέλω να πω τίποτα με 100% σιγουριά, γιατί το έκανα αυτό στη Βαρκελώνη και είδαμε τι συνέβη. Όταν αποσύρθηκα από το Monte-Carlo είχα πει ότι θα έπαιζα στη Βαρκελώνη, όμως τελικά δεν μπορούσα. Αυτό με πόνεσε διπλά. Γι' αυτό και δεν θέλω να παίρνω τίποτα πια για δεδομένο. Αν συνεχίσουν έτσι τα πράγματα πάντως, πιθανότατα θα βγω στο court."

Τα φαβορί του για το τουρνουά της Μαδρίτης: "Είναι μια πολύ καλή περίοδος για τους Ruud και Τσιτσιπά, βρίσκονται σε μεγάλη φόρμα, έπαιξαν στους τελικούς του Monte-Carlo και της Βαρκελώνης, δυο μεγάλων τουρνουά στο χώμα. Παίζουν σε υψηλό επίπεδο κι έχουν αυτοπεποίθηση. Ο Jannik Sinner επίσης βρίσκεται εκεί, υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα και ειδικά εδώ στη Μαδρίτη. Αυτή τη στιγμή θα έλεγα ότι παίζεται περισσότερο μεταξύ αυτών των δυο (Ruud και Τσιτσιπά) και του Sinner."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots