ATP
Nadal: "Παίζω χωρίς περιορισμούς και αυτό με κάνει χαρούμενο"

 
Nadal: "Παίζω χωρίς περιορισμούς και αυτό με κάνει χαρούμενο"
tn team Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2024 - 18:05

Ο Rafael Nadal ήταν πολύ ευχαριστημένος και με τον δεύτερο αγώνα του στο Μπρίσμπεϊν, είπε ότι ήταν σε θέση να παίξει χωρίς περιορισμούς, ενώ σχολίασε και το περιστατικό με το warning που δέχτηκε.

"Ήταν ένας πολύ θετικός αγώνας. Στα πρώτα games είχα πολύ καλό επίπεδο. Τα έκανα όλα σχεδόν όπως ήθελα, ήμουν πολύ συνεπής. Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα έπαιξα καλά και είμαι χαρούμενος με τη νίκη μου. Είναι σημαντικό ότι μπορώ να παίξω πάλι αύριο, για μένα τώρα αυτό έχει την περισσότερη σημασία", είπε ο Nadal στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη του επί του Jason Kubler με 2-0 σετ στο Μπρίσμπεϊν.

Για τις μπάλες, που είχαν περίεργη συμπεριφορά, είπε: "Στο τέλος του 1ου σετ η μπάλα έγινε πολύ βαριά. Ήταν δύσκολο να της δώσεις κατεύθυνση. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες με την υγρασία. Δεν ξέρω τι έγινε με τις μπάλες, αλλά ήταν σαν νεκρή και αυτό άλλαξε τα πράγματα."

Για το comeback του, που βλέπει σαν μια διαδικασία και όχι ένα στιγμιαίο γεγονός: "Κάθε μέρα μαθαίνω κάτι. Χρειάζεται να είμαι συγκεντρωμένος σε κάθε πόντο. Το αποτέλεσμα δεν έχει σημασία, θέλω να μάθω να παίζω τον κάθε πόντο με την ίδια συγκέντρωση και με την απαιτούμενη ένταση. Αυτό στο τέλος θα αποδώσει καρπούς. Ακόμα δεν ήμουν σε θέση να το κάνω αυτό σήμερα και πάνω σ' αυτό θέλω να δουλέψω."

Για το warning που δέχτηκε επειδή καθυστέρησε να επιστρέψει από το toilet break: "Δεν κατάλαβα τι έγινε. Δεν θέλω να κριτικάρω κανέναν, το λέω καλοπροαίρετα, απλά θέλω να καταλάβω αν έχει αλλάξει ο κανονισμός. Νόμιζα ότι είχα 5 λεπτά μέχρι να αλλάξω. Ο διαιτητής μου είπε ότι ο χρόνος έληξε όσο ήμουν ακόμα στα αποδυτήρια, αλλά εγώ νομίζω ότι μόλις πέρασαν τα 5 λεπτά ήμουν έξω στο court. Πρέπει να μάθω πως είναι ο κανονισμός γιατί λείπω έναν χρόνο."

Για το αν ένιωθε καλά σήμερα σωματικά και το πως ανταποκρίθηκε το σώμα του κατά τη διάρκεια του ματς: "Σήμερα ήταν ένας δύσκολος αγώνας εξαιτίας των συνθηκών. Είχε πολλή υγρασία σήμερα. Πρέπει να συνηθίσω αυτές τις συνθήκες, επειδή ίδρωσα πολύ και έπρεπε να αλλάξω όλα μου τα ρούχα μετά το 1ο σετ. Το θετικό είναι πως δεν είχα ακόμα μεγάλο αγώνα σε διάρκεια. Ένιωσα μια κούραση σήμερα στους μύες μου, αλλά γενικά ήμουν καλά. Μπορώ να παίξω χωρίς περιορισμούς και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο."

Με το 2 στα 2 και το δυνατό ξεκίνημά του στο Μπρίσμπεϊν, ο Nadal προκρίθηκε στα προημιτελικά του Brisbane International, όπου θα αντιμετωπίσει αύριο τον Jordan Thompson.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots