Sinner και Rublev για μια θέση στην 8άδα! (vids)

 
Sinner και Rublev για μια θέση στην 8άδα! (vids)
© Roland Garros / FFT
tn team Σάββατο, 28 Μαϊος 2022 - 15:32

Jannik Sinner και Andrey Rublev επιβεβαίωσαν τους τίτλους των φαβορί στις σημερινές τους αναμετρήσεις και έκλεισαν θέση για τον 4ο γύρο, όπου θα μονομαχήσουν για μια θέση στα προημιτελικά του Roland Garros.

O Sinner πέτυχε 40 winners και κέρδισε τον Mackenzie McDonald με 6-3, 7-6 (6), 6-3 σε κάτι λιγότερο από 3 ώρες, για να μπει για 3η διαδοχική χρονιά στους "16" του Roland Garros.

Ο 20χρονος Ιταλός, Νο.11 στο ταμπλό, "έσπασε" για 1η φορά το σερβίς του Αμερικανού στο 6ο game του 1ου σετ και πέρασε μπροστά με 4-2. Στη συνέχεια έσβησε ένα break point αλλά έφτασε στο 5-2 και ολοκλήρωσε το σετ στο σερβίς του στο 9ο game, για το 6-3.

Στο 2ο σετ μετά από ένα game 10 ισοπαλιών και 3 χαμένων break point του Sinner, o McDonald κράτησε το σερβίς του για να περάσει μπροστά με 3-2, ενώ στη συνέχεια ο Αμερικανός έκανε και το break, αποκτώντας το πάνω χέρι στο σετ. Ήταν μπροστά μέχρι και με 5-2 ο Αμερικανός, που είχε 5 set points για να πάρει το σετ με 6-2 και άλλες 5 ευκαιρίες για να το κάνει στο δικό του σερβίς για το 6-3.

Ο Sinner έσβησε και τα 9 set points και ισοφάρισε σε 5-5, ενώ αργότερα έσβησε και 10ο set point στο 5-6, για να στείλει το σετ στο tie-break. Εκεί επίσης έγινε μάχη, με τον Ιταλό αυτή τη φορά να μην αντιμετωπίζει set point και να επικρατεί με 8-6, για να ολοκληρώσει την επική ανατροπή σ' αυτό το σετ.

Μετά απ' αυτό ο δρόμος για μια straight sets νίκη άνοιξε για τον 20χρονο, που προηγήθηκε με 3-0 στο 3ο σετ και δεν κινδύνεψε σε κανένα service game του, για να ολοκληρώσει την αποστολή του στο 9ο game, έπειτα από 2 ώρες και 51 λεπτά στο court.

Στον 4ο γύρο ο Sinner θα αντιμετωπίσει τον Andrey Rublev, που παρότι έχασε και ένα σετ έμεινε λίγο παραπάνω στο γήπεδο, 3 ώρες και 9 λεπτά, στη νίκη του με 6-4, 3-6, 6-2, 7-6 (11) επί του Cristian Garin.

Οι δυο παίκτες έκαναν από ένα break, που καθόρισαν και τα δυο πρώτα σετ, ενώ ο Rublev κέρδισε τα 4 τελευταία games του 3ου σετ και ανέκτησε το πάνω χέρι στην αναμέτρηση.

Στο 4ο σετ ο Garin είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει ξανά, αλλά σπατάλησε το προβάδισμα με double break που είχε αποκτήσει στο 3-0. Ο Rublev πήρε τα 4 επόμενα games και όσο το σετ πλησίαζε στο τέλος του, πίεζε όλο και περισσότερο.

Στο 12ο game o Χιλιανός ήρθε αντιμέτωπος με διπλό match point στο 5-6, 15-40, αλλά το έσβησε και κατάφερε να στείλει το σετ σε tie-break. Εκεί προηγήθηκε με 3-0 και με 5-2, όμως ο Rublev ισοφάρισε ξανά. Έσβησε και 5 set points ο Ρώσος, για να αξιοποιήσει τη 2η δική του ευκαιρία για να τελειώσει το ματς έπειτα από ένα συγκλονιστικό tie-break 24 πόντων (13-11).

Για 4η φορά θα συναντηθούν στο tour Sinner και Rublev, με τον Ιταλό να έχει κερδίσει τις 2 τελευταίες αναμετρήσεις τους (2-1), μεταξύ των οποίων ήταν και η φετινή στον 3ο γύρο του Monte-Carlo Masters, όπου επικράτησε με 5-7, 6-1, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots