ATP
Διατηρήθηκε στο Νο.7 ο Τσιτσιπάς - ανέβηκε στο Race

 
Διατηρήθηκε στο Νο.7 ο Τσιτσιπάς - ανέβηκε στο Race
© Barcelona Open
tn team Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 - 11:34

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε στο No.7 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή την εβδομάδα, ενώ στο Race για το Τορίνο μπήκε στο Top 5.

Δεν είχαμε αλλαγές στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ γι' αυτή την εβδομάδα, με τους δυο πρωταγωνιστές της Βαρκελώνης, τον Casper Ruud και τον Στέφανο Τσιτσιπά, να παραμένουν στο Νο.6 και στο Νο.7 αντίστοιχα.

Στο Top 5 προφανώς δεν άλλαξε κάτι, με τον Novak Djokovic να μένει για μια ακόμα εβδομάδα στο Νο.1 και τον Jannik Sinner να είναι στο Νο.2. Ο Carlos Alcaraz παραμένει στο Νο.3, αλλά είχε απώλεια 500 βαθμών επειδή δεν αγωνίστηκε στη Βαρκελώνη (όπου ήταν πρωταθλητής πέρσι) κι έτσι απομακρύνθηκε λίγο από την κορυφή. Στο Νο.4 είναι ο Daniil Medvedev και στο Νο.5 ο Alexander Zverev.

Ακολουθούν Ruud και Τσιτσιπάς, ενώ το Top 10 συμπληρώνουν ο Andrey Rublev (No.8), ο Hubert Hurkacz (No.9) και ο Grigor Dimitrov (No.10).

Ο Taylor Fritz, φιναλίστ στο Μόναχο την περασμένη εβδομάδα, κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.13. Δυο θέσεις κέρδισε και ο Frances Tiafoe, που ανέβηκε στο Νο.21, ενώ ο πρωταθλητής του Μονάχου, Jan-Lennard Struff, κέρδισε 4 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.24, μόλις 3 θέσεις μακριά από το career high του.

Νέο career high πραγματοποίησαν ο Tomas Martin Etcheverry στο Νο.27 (+3 θέσεις) ,ο Arthur Fils στο Νο.32 (+4), ο Fabian Marozsan στο Νο.37 (+2) και ο Alejandro Tabilo στο Νο.38 (+4).

Career high και για τον 23χρονο Mariano Navone, που μετά την πορεία του έως τον τελικό στο Βουκουρέστι κέρδισε 11 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.41. Ένας άλλος νέος Αργεντινός τενίστας, ο επίσης 23χρονος Facundo Diaz Acosta, που έφτασε έως τα προημιτελικά της Βαρκελώνης και είχε match points για να κερδίσει τον Τσιτσιπά, μπήκε για 1η φορά στο Top 50, κερδίζοντας 6 θέσεις για να βρεθεί στο Νο.47.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Στο Race o Τσιτσιπάς κέρδισε 3 θέσεις μετά και τους 300 βαθμούς που κέρδισε στη Βαρκελώνη, για να μπει στο Top 5, αφήνοντας πίσω του τους Alex De Minaur, Carlos Alcaraz και Grigor Dimitrov. Στο Νο.3 του Race ανέβηκε ο Ruud, που κέρδισε για 1η φορά στην καριέρα του 500άρι τουρνουά, ενώ σταθερά στις πρώτες 2 θέσεις βρίσκονται οι Jannik Sinner και Casper Ruud. 

Το Race για το Τορίνο

Όσον αφορά τους Έλληνες, στη μόνη αξιωσημείωτη αλλαγή, ο Πέτρος Τσιτσιπάς κέρδισε 5 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών μετά και την παρουσία του στον τελικό του Challenger του Oeiras κι έτσι βρίσκεται πια στο Νο.105. Θυμίζουμε πως ο Πέτρος διεκδικεί την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και για να τα καταφέρει θα χρειαστεί μέχρι τον Ιούνιο να βρεθεί εντός ή έστω κοντά στο Top 80 της παγκόσμιας κατάταξης.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια καταταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots