WTA
Pegula: "Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για την ισότητα στα έπαθλα" (vid)

 
Pegula: "Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για την ισότητα στα έπαθλα" (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023 - 12:02

Η Jessica Pegula μίλησε για την ανισότητα στις πληρωμές ανδρών και γυναικών στο τένις, λέγοντας πως χρειάζεται να γίνει ακόμα πολλή δουλειά.

"Το γυναικείο τένις είναι ένα πολύ μεγάλο άθλημα που περιέχει τις πιο ακριβοπληρωμένες αθλήτριες. Ταυτόχρονα όμως, το χάσμα στις αμοιβές παραμένει πολύ μεγάλο. Πάντα λέμε για τα ίσα χρηματικά έπαθλα στα Grand Slams, όμως αυτά είναι μόνο 4 τουρνουά το χρόνο. Σε πολλά άλλα τουρνουά τα έπαθλα δεν είναι ίσα. Η σεζόν μας είναι πολύ μεγάλη, διαρκεί 10-11 μήνες. Υπάρχει μια τεράστια διαφορά που έχουμε να καλύψουμε", είπε η Pegula, η οποία μίλησε στο περιοδικό Forbes.

Η Αμερικανίδα τενίστρια εξήγησε πως η WTA μπορεί να τα πάει πολύ καλύτερα στο μάρκετινγκ και να κλείσει καλύτερες τηλεοπτικές συμφωνίες, που θα αναδείξουν περισσότερο τις ιστορίες των παικτριών.

"Πρέπει να τα πάμε καλύτερα στον τομέα του μάρκετινγκ. Νομίζω η WTA ξεκίνησε μια συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία με σκοπό να διαφημιστεί περισσότερο το προϊόν μας. Πιστεύω πως πρέπει να δώσουμε περισσότερες ιστορίες σχετικά με τις παίκτριες, όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ιστορίες που μπορούν να αγγίξουν πολλούς ανθρώπους. Τις μοιραζόμαστε όμως με τον καλύτερο τρόπο στους φιλάθλους; Εκεί νομίζω είναι που μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή και ας ελπίσουμε ότι θα γίνει του χρόνου, ότι θα δεχτούμε καλύτερες τηλεοπτικές προσφορές. Προσπαθούμε να ανοίξουμε τον δρόμο για τα ίσα χρηματικά έπαθλα με κάποιες αλλαγές στη δομή του tour, ξεκινώντας από την επόμενη χρονιά. Ας ελπίσουμε πως θα αποδώσουν οι αλλαγές αυτές τα επόμενα χρόνια και θα δούμε περισσότερα τουρνουά με ίσα χρηματικά έπαθλα."

Η 29χρονη Αμερικανίδα τενίστρια, Νο.5 στην παγκόσμια κατάταξη, συμπεριλήφθηκε στη λίστα του Forbes "30 Under 30" του 2024. Ρωτήθηκε και για τη Serena Williams, τις συγκρίσεις με την καλή της φίλη και συμπαίκτρια στα διπλά, Coco Gauff, αλλά και γενικότερα το μέλλον του αμερικάνικου τένις.

"Δεν πιστεύω πως μπορεί κάποια να γεμίσει τα παπούτσια της Serena. Βοηθάει να έχουμε κι άλλες Αμερικανίδες τενίστριες στις κορυφαίες θέσεις, αλλά βάζουν πολλή πίεση στην Coco όταν λένε ότι είναι η επόμενη Serena ή η επόμενη Venus. Δεν το βλέπω σαν έναν ρόλο που πρέπει να καλύψεις. Μου αρέσει όμως αν πετυχαίνεις κάτι, όταν για παράδειγμα λένε πως κέρδισα τους περισσότερους αγώνες σε hardcourt από την εποχή της Serena. Μοιράζομαι τέτοια στατιστικά και με την Coco, κάτι που είναι ωραίο: 'δυο Αμερικανίδες είναι στα ημιτελικά σε μονά και διπλά από τότε που το έκαναν η Serena και η Venus'. Είναι πολύ ωραίο όλο αυτό και δεν το περίμενα. Σίγουρα δεν πρόκειται να σπάσω κανένα ρεκόρ με Grand Slam (γέλια), αλλά είναι ωραίο που μπαίνει το όνομά μου σε τέτοιες προτάσεις και ειδικά για το αμερικάνικο τένις."

Τέλος, η Pegula σχολίασε και τις πολλές αμφιβολίες που υπήρξαν για εκείνη, επειδή προέρχεται από εύπορη οικογένεια (οι γονείς της είναι ιδιοκτήτες των Buffalo Bills του NFL και των Buffalo Sabres του NHL).

"Πιστεύω πως όλοι όσοι γνωρίζουν από αθλητισμό, είναι αθλητές, ή κατάφεραν να φτάσουν πολύ μακριά στους κλάδους τους, ξέρουν ότι δεν μπορείς να καταφέρεις πολλά αν δεν δουλέψεις σκληρά και αν δεν είσαι ταλαντούχος. Είναι πραγματικά δύσκολο. Υπάρχει κόσμος που το πιστεύει αυτό, αλλά νομίζω πως όλοι λίγο-πολύ ξέρουν ότι δεν θα συμβεί, εκτός αν είσαι πραγματικά εργατικός και έχεις σωστή καθοδήγηση. Δεν με ανησυχεί αυτό, νομίζω ο περισσότερος κόσμος το αντιλαμβάνεται. Ίσως κάποιοι άνθρωποι που απλά δεν με συμπαθούν για οποιονδήποτε λόγο να τα λένε αυτά. Αλλά δεν μπορώ να τους αλλάξω γνώμη. Έχω δουλέψει πολύ σκληρά, σίγουρα δεν θα έφτανα ως εδώ αν δεν το έκανα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots