WTA
Σταθερή στο Νο.6 η Σάκκαρη

 
Σταθερή στο Νο.6 η Σάκκαρη
tn team Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 - 13:21

Η Μαρία Σάκκαρη παρέμεινε κι αυτή την εβδομάδα στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA. Μια θέση κέρδισε η Marketa Vondrousova, που ανέβηκε στο Νο.7.

Η Σάκκαρη έμεινε στο Νο.6 κι αυτή την εβδομάδα, παρότι φέτος δεν αγωνίστηκε στο δυνατό 500άρι της Στουτγκάρδης, για να πάρει ανάσες μετά τις συνεχόμενες εβδομάδες στην Αμερική, αλλά και την επίσης γεμάτη εβδομάδα στη Λισαβόνα, όπου εκπροσώπησε την Εθνική μας ομάδα.

Στη μόνη αλλαγή εντός του Top 10, η ημιφιναλίστ της Στουτγκάρδης, Marketa Vondrousova, κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.7, αφήνοντας στο Νο.8 την Qinwen Zheng.

Πάντα στο Νο.1 είναι η Iga Swiatek, η οποία αυτή την εβδομάδα συμπληρώνει 100 εβδομάδες στην κορυφή, ενώ στο Νο.2 είναι η Aryna Sabalenka. Η Coco Gauff βρίσκεται στο Νο.3, η Elena Rybakina στο Νο.4 και η Jessica Pegula συμπληρώνει το Top 5. Ακολουθούν

Σάκκαρη, Vondrousova και Zheng, ενώ το Top 10 κλείνουν η Ons Jabeur στο Νο.9 και η Jelena Ostapenko στο Νο.10.

Νέα career high έκαναν μετά τα πολύ καλά τουρνουά της στη Στουτγκάρδη η Jasmine Paolini, που κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.13, αλλά και η Marta Kostyuk, που κέρδισε 6 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.21.

H Sloane Stephens, η οποία κέρδισε τον τίτλο στη Ρουέν της Γαλλίας, κέρδισε 6 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.33, ενώ επέστρεψε στο Top 50 η Magda Linette, η οποία άφησε πίσω της 12 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.48.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots