tennisnews.gr - Το Τένις στην Ελλάδα | Τσιτσιπας - Σακκαρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
 

Προκηρύξεις & επεξηγήσεις για το νέο σύστημα αγώνων E1 & E2

E-mail Εκτύπωση

ΕΦΟΑ

Στα συννημένα που ακολουθούν θα βρείτε τις προκηρύξεις των αγώνων πρωταθλημάτων κατηγορίας Ε-2, καθώς και τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής, σύμφωνα με τους νέους κανόνες και κανονισμούς.

Επίσης θα βρείτε ανανεωμένους τους νέους κανονισμούς για τα Juniors. Ακολουθούν οι επεξηγήσεις που έδωσε η ομοσπονδία για τη διευκόλυνση των συμμετεχόντων.

Επεξηγήσεις για το νέο σύστημα αγώνων Ε1-Ε2 από την ΕΦΟΑ

Τα επερχόμενα τρία πρώτα τουρνουά Ε2 (που ανατέθηκαν σε Καβάλα-Ξάνθη, Ρέθυμνο-Ιεράπετρα και Πάτρα-Ρίο), θα σημάνουν στην πραγματικότητα την έναρξη του νέου συστήματος αγώνων, όπως αυτό περιγράφτηκε στο κείμενο «Κανόνες & Κανονισμοί 2013», που ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Προτρέπουμε τους Συλλόγους, τους προπονητές και τις οικογένειες των αθλητών να ενημερωθούν σχετικά με τις μεγάλες αλλαγές του 2013, ώστε όλοι μαζί να ολοκληρώσουμε ομαλά την μεγάλη αλλαγή.

Οι βασικές αλλαγές του συστήματος στα βαθμολογούμενα τουρνουά είναι:

 1. Πολλές κατηγορίες αγώνων (Πανελλήνιο, Ε1, Ε2, Ε3)

 2. Μεταφορά της βαθμολογίας και σε άλλες κατηγορίες

 3. Κλειστά προκριματικά 32 παικτών (Ε1 και Ε2)

 4. Πολλαπλές δηλώσεις (όχι στο Πανελλήνιο)

Διευκρινίσεις

Σε όλα τα τουρνουά, όλοι μπορούν να δηλώσουν την επιθυμία τους για συμμετοχή. Κανένα τουρνουά δεν προορίζεται για συγκεκριμένη κατηγορία δυναμικότητας παικτών. Επίσης, μπορούν όλοι να δηλώσουν σε περισσότερα τουρνουά ή στο ίδιο και σε 2η ηλικιακή κατηγορία. Το αν όμως τελικά κάποιος θα γίνεται δεκτός, θα είναι αποτέλεσμα του πόσοι και ποιας δυναμικότητας είχαν ανάλογη επιθυμία. Πάντα θα εξυπηρετούνται πρώτα οι ανώτεροι βαθμολογικά.

Παραδείγματα:

 • Γίνεται ένα τουρνουά Ε1 στην Θεσσαλονίκη. Μπορεί να δηλωθεί ο καθένας. Μάλιστα, κάποιος 12άρης μπορεί να δηλώσει ταυτόχρονα και στα 14άρια, 14άρης στα 16άρια, κτλ. Οφείλει όμως να αποφασίσει ποια είναι η 1η του επιλογή, ποια η 2η και ποια η 3η (αν υπάρχει). Το μηχανογραφικό σύστημα θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει πρώτα την 1η επιλογή του ανώτερου βαθμολογικά αθλητή, μετά την 2η, κοκ, προτού συνεχίσει με τους βαθμολογικά επόμενους. Για να πει με βεβαιότητα 100% κάποιος αθλητής «θα παίξω στο τουρνουά», θα πρέπει με την βαθμολογία του να βρίσκεται στους 56 πρώτους της κατηγορίας του (24 άμεσες αποδοχές και 32 προκριματικά). Επειδή όμως πάντα υπάρχουν απουσίες, η πράξη θα δείξει ότι θα φτάνουμε πολύ πιο κάτω του 56.

 • Τα τουρνουά Ε2 θα οργανώνονται ταυτόχρονα σε περισσότερες περιοχές. Το πιθανότερο πάντα σε τρεις, ώστε να ικανοποιούνται γεωγραφικά (κατά δύναμη) οι οικογένειες όλων των περιοχών της Ελλάδας. Στο παράδειγμά μας θα βάλουμε Καβάλα, Πάτρα, Κρήτη. Εδώ, επειδή οι συμμετοχές θα μοιράζονται στις τρεις πόλεις, είναι μικρή η πιθανότητα, οποιαδήποτε βαθμολογία και να έχει κάποιο παιδί, να μείνει εκτός τουρνουά. Αυτό ίσως συμβεί σε τουρνουά Αθήνας ή Θεσσαλονίκης. Θεωρητικά οι δυνατές επιλογές για τα παιδιά στα 12άρια και 14άρια είναι 6 (δύο ηλικιακές κατηγορίες σε κάθε πόλη). Να προσπαθείτε να επιλέγετε τα τουρνουά, που σας συμφέρουν σε χρόνο, απουσίες και χρήμα. Θα γίνονται πολλά τουρνουά κάθε χρόνο και μαζί με τα Ε3, σε κανένα δεν θα λείψουν οι ευκαιρίες για αγωνιστικές εμπειρίες.

Μαζί με τις προκηρύξεις αναρτήθηκε ένα αρχείο, για συμπλήρωση από τους ενδιαφερόμενους, είτε μηχανογραφικά (excel) ή για να το τυπώσουν και να συμπληρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία, πριν το αποστείλουν οι σύλλογοι. Παρακαλώ προσέξτε τα παρακάτω:

 1. Η διαδικασία αυτή είναι προσωρινή-μεταβατική, αφού δεν έχει ακόμα ελεγχθεί ικανοποιητικά η «μηχανογραφική δήλωση», που θα γίνεται μέσω Internet ατομικά από τον καθένα.

 2. Μην αφήσετε να κάνετε τις κινήσεις μέχρι τελευταία στιγμή. Ασχοληθείτε άμεσα, ώστε αν υπάρξουν λάθη, να ενημερωθείτε εγκαίρως και να στείλετε διορθωτικές δηλώσεις.

 3. Μην αμελήσετε να δώσετε τηλέφωνο επικοινωνίας και συμπληρώστε με προσοχή τον Αριθμό Μητρώου.

 4. Στις στήλες κάτω από την επικεφαλίδα «ΠΟΛΗ» υπάρχει λίγος χώρος. Αναγράψτε μόνο τα δύο πρώτα γράμματα, πχ. ΠΑ, ΡΙ, ΚΑ, ΡΕ, ΙΕ. Στην διπλανή στήλη αναγράφουμε 12, 14 ή 16. Τα ίδια ισχύουν για την δεύτερη επιλογή μας, κτλ

 5. Όταν κάποια επιλογή σας εγκριθεί, αυτόματα από το σύστημα ακυρώνονται όλες οι άλλες. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο.

Κατέβασμα του αρχείου efoa_junior_rules_updated.pdfΚανόνες και Κανονισμοί 2013Αγόρια-Κορίτσια 
Κατέβασμα του αρχείου dilosi_simmetoxis_E1_E2.xlsΦόρμα Δήλωσης συμμετοχήςΕ1, Ε2 
Κατέβασμα του αρχείου E2_Xanthi.docΠρωτάθλημα Ε2Ο.Α.Ξάνθης22-26.03
Κατέβασμα του αρχείου E2_Rio.docΠρωτάθλημα Ε2Ο.Α.Ρίου22-26.03
Κατέβασμα του αρχείου E2_Rethimno.docΠρωτάθλημα Ε2Ο.Α.Ρεθύμνου22-27.03
Κατέβασμα του αρχείου E2_Peramos.docΠρωτάθλημα Ε2Α.Ο.Α.Νέας Περάμου "Οι Τιτάνες"22-27.03
Κατέβασμα του αρχείου E2_Niki.docΠρωτάθλημα Ε2Α.Ε.Τ.Νίκη Πατρών22-26.03
Κατέβασμα του αρχείου E2_Ierapetra.docΠρωτάθλημα Ε2Γ.Σ. "Λιβυκός Ιεράπετρας"22-27.03
Κατέβασμα του αρχείου E2_AOAK.docΠρωτάθλημα Ε2Α.Ο.Α.Καβάλας23-26.03
 
Διαφήμιση

Διαφήμιση


Σχετικά Άρθρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαφήμιση
latest-atp-videos

charitonidis-thecoach


Διαφήμιση

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση