WTA
H Rybakina "λύγισε" την Azarenka και μπήκε τελικό (vids)

 
H Rybakina "λύγισε" την Azarenka και μπήκε τελικό (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 23:46

Μετά από μεγάλη μάχη, η Elena Rybakina κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Victoria Azarenka στο tie-break του 3ου σετ και να προκριθεί για 2η διαδοχική χρονιά στον τελικό του Μαϊάμι.

Η 24χρονη Καζάκα, η οποία από τα προημιτελικά ήταν η μόνη παίκτρια από το Top 4 που συνέχιζε στο ταμπλό, κέρδισε την Azarenka με 6-4, 0-6, 7-6 (2) και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Miami Open.

Η Rybakina δεν έχει καθόλου εύκολο τουρνουά, από την πρώτη μέρα στο Μαϊάμι. Στα πρώτα δυο παιχνίδια της είχε μείνει πίσω με σετ, πριν κερδίσει τελικά τις Clara Tauson και Taylor Townsend. Στα προημιτελικά κέρδισε το 1ο σετ, αλλά οδηγήθηκε σε 3ο από τη Μαρία Σάκκαρη, σε ακόμα μια πολύ δύσκολη επικράτηση.

Και σήμερα δυσκολεύτηκε πολύ, παρότι ξεκίνησε καλύτερα από την Azarenka και αξιοποίησε το break που έκανε στο 7ο game (4-3), για να πάρει το 1ο σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ η Azarenka κυριάρχησε κατά κράτος και η Rybakina δεν μπορούσε με τίποτα να βρει το σερβίς της, με αποτέλεσμα να δούμε ένα εντελώς απρόσμενο αποτέλεσμα, με τη Λευκορωσίδα να κερδίζει 6 games στη σειρά και να το κατακτά με bagel!

Δεν την πήρε από κάτω όμως τη Rybakina, που ανασυγκροτήθηκε και επέστρεψε για μάχη στο 3ο σετ. Έπαιξε καλύτερα εκεί και προηγήθηκε με break στο 4-2 και στο 5-3, έχοντας τη δυνατότητα να κλείσει το ματς στο σερβίς της.

Σε εκείνο το game η Azarenka άσκησε πίεση και βρήκε ένα break back, ενώ έχοντας και το momentum σέρβιρε για το υπέρ της 6-5, ξεσπώντας σε έντονους πανηγυρισμούς. Σε ένα σημείο που όλα έδειχναν Azarenka, η Rybakina διατήρησε ξανά την ψυχραιμία της και δεν θα μπορούσε να απαντήσει πιο εμφατικά.

Με άρτιες εκτελέσεις σερβίς, αλλά και με μεγάλη πίεση από τις επιστροφές, η Καζάκα όχι απλά έστειλε εύκολα το σετ στο tie-break, αλλά κέρδισε τους 10 από τους 11 επόμενους πόντους, για να προηγηθεί σ' αυτό με 6-1! Καθάρισε ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση, με την Azarenka να καταφέρνει μόνο να μειώσει σε 6-2, πριν η Rybakina κλείσει το ματς.

Για 2η διαδοχική χρονιά θα είναι στον τελικό του Μαϊάμι η Rybakina, η οποία πέρσι έχασε τον τίτλο από την Petra Kvitova. Στον φετινό τελικό θα αντιμετωπίσει μια εκ των Ekaterina Alexandrova και Danielle Collins.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots