tennisnews.gr - Το Τένις στην Ελλάδα | Τσιτσιπας - Σακκαρη

Διαφήμιση
 

Nole και Harvard ενάντια στην παιδική φτώχεια!

E-mail Εκτύπωση

Novak Djokovic
Πολλοί γνωρίζουν για το Novak Djokovic Foundation και την βοήθεια που προσφέρει στα παιδιά προσχολικής ηλικίας. Λίγοι όμως ξέρουν πως το ίδρυμα του Nole χαρίζει και υποτροφίες σε διδακτορικούς ερευνητές για το Harvard, προσπαθώντας να καταπολεμήσει μαζικά την παιδική φτώχεια.

Δεν είναι τόσο συχνό φαινόμενο οι μεγάλοι αθλητές να υποστηρίζουν έρευνες διδακτορικών φοιτητών. Το 2016 όμως, ο Djokovic καινοτόμησε, με την σημαντική συνεισφορά του στο Center on the Developing Child του Harvard University. Η κίνησή του αυτή, έχει ως στόχο να δημιουργήσει μια νέα γενιά ηγετών, που θα χρησιμοποιήσουν την επιστήμη προς όφελος των παιδιών.

Ο Scott Delaney από το Σικάγο, ο οποίος κάνει το διδακτορικό του στην ψυχιατρική επιδημιλογία, είναι ένας από τους τρεις επιστήμονες του προγράμματος 2018-2019 Djokovic Science & Innovation. Ο Delaney γνωρίζει πολύ καλά ποιος είναι ο άνθρωπος που ευθύνεται για την υποτροφία του, αφού είναι μεγάλος fan του τένις.

"Θυμάμαι να παρακολουθώ μεγαλώνοντας τους Pete Sampras και Andre Agassi, βλέποντας τον Sampras να κάνει ρεκόρ που δεν πίστευα πως θα σπάσουν. Αργότερα είδα να σπάνε όλα, από τους Federer, Nadal και Djokovic! Είμαι πολύ κακός παίκτης στο τένις, αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να είμαι μεγάλος θαυμαστής και να ακολουθώ το άθλημα", δήλωσε ο Delaney, ο οποίος παρότι μεγάλωσε παρακολουθώντας τους μεγάλους τενίστες της Αμερικής, αναγνωρίζει το μεγαλείο του Nole.

"Η περίοδος 2015-2016 ήταν απίστευτη. Δεν γίνεται να είσαι φίλος του αθλητισμού και να μην γνωρίζεις τι έχει κάνει. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό που κάνει με την ανάπτυξη των παιδιών, ξεπερνάει τα όρια. Το ίδρυμά του κάνει εξαιρετική δουλειά."

Η έρευνα του Delaney, επικεντρώνεται στο πως η φτώχεια αλλάζει τις ζωές των παιδιών, κάνοντας πολύ δυσκολότερο να πετύχουν τόσο ως παιδιά, όσο και ως ενήλικες. Μελετά μέσα από προσωπικές εμπειρίες τέτοιων καταστάσεων, για να μάθει πως μπορεί να μειώσει τις αρνητικές επιπτώσεις αυτής της κατάστασης.

"Το να μεγαλώνει κάποιος σε φτωχή οικογένεια είναι μεγάλη πρόκληση, αλλά υπάρχουν αποτελεσματικές μέθοδοι που μπορούν να μειώσουν ή ακόμη και να εξαλείψουν τις τοξικές επιπτώσεις της φτώχειας. Αν μπορούμε να κάνουμε μια παρέμβαση και να βοηθήσουμε τα παιδιά που αντιμετωπίζουν αυτές τις δυσκολίες, μπορούμε να αποτρέψουμε πολλά πράγματα που υπό άλλες προϋποθέσεις θα συνέβαιναν στα παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση σε προγράμματα προσχολικής και παιδικής ηλικίας."

Σε αυτό το σημείο έρχεται να δέσει και το ίδρυμα του Djokovic, που -ξεκινώντας με βάση τη Σερβία- χτίζει σχολεία προσχολικής ηλικίας για τα παιδιά.

"Πιστεύουμε στην ανάπτυξη μέσα από την εκπαίδευση, προσπαθώντας να προσφέρουμε ισχυρές βάσεις σε κάθε παιδί. Η δουλειά μας είναι βασισμένη στην ακαδημαϊκή σκέψη και είμαστε πλέον σε θέση να συνεισφέρουμε και εμείς σε αυτό το σώμα των γνώσεων, προς όφελος τόσο των επαγγελματιών όσο και των πανεπιστημιακών, στην Σερβία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο", έχει δηλώσει ο Djokovic, στην επίσημη ιστοσελίδα του ιδρύματος.

Για κάποιον που μεγάλωσε βλέποντας τένις και θαυμάζοντας τον Djokovic, μετά και από αυτή την ξεχωριστή φιλανθρωπική του δράση, είναι λογικό να μετατρέπεται σε έναν σύγχρονο ήρωα.

"Νομίζω, πως οι μεγάλοι αθλητές ασχολούνται όλο και περισσότερο με το κοινωνικό καλό. Αλλά δεν ξέρω κανένα ίδρυμα που να στηρίζει τέτοιες δουλειές, τουλάχιστον όχι ίδρυμα που έχει δημιουργηθεί από αθλητή, πόσω μάλλον από τενίστα. Είναι αξιοσημείωτο, όχι μόνο για τις ΗΠΑ, αλλά και παγκοσμίως. Έχει την ευκαιρία να ηγηθεί με τρόπους που λίγοι κάνουν μέχρι τώρα, κάτι που είναι πολύ καλό", σχολίασε ο Delaney.

 
Διαφήμιση

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Σχετικά Άρθρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαφήμιση
ote nov 2016 300x80

Διαφήμιση
latest-atp-videos

Διαφήμιση

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση