Νίκες για Λοϊζά και Ασλανισβίλι στο Πανευρωπαϊκό U18

 
Νίκες για Λοϊζά και Ασλανισβίλι στο Πανευρωπαϊκό U18
tn team Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2023 - 20:52

Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Klosters στα 18άρια για την ελληνική αποστολή, με τον Ανδρέα Λοϊζά και την Άρτεμη Ασλανισβίλι να ξεκινούν με νίκες τις πορείες τους.

Ο Λοϊζάς δεν έχασε ούτε ένα game, συντρίβοντας τον Daniel Carillo Benitez από την Ανδόρρα με 6-0, 6-0, για τον 2ο γύρο του μονού αγοριών, όπου μπήκε με bye.

Από τον 2ο γύρο ξεκίνησε την προσπάθειά της και η Άρτεμις Ασλανισβίλι, η οποία έδωσε μια μεγάλη μάχη με την Ουγγαρέζα Kitti Molnar, Νο.196 στον κόσμο στα 18άρια, παίρνοντας τελικά την πολύ καλή νίκη με 6-1, 2-6, 7-5.

Η 16χρονη Ασλανισβίλι, Νο.309 στον κόσμο στα 18άρια, θα παίξει στη φάση των "32" είτε με την Αυστριακή Tamara Kostic, Νο.12 στο ταμπλό και Νο.64 στον κόσμο, είτε με τη Βρετανίδα Hannah Read, Νο.149 στον κόσμο.

Πολύ δύσκολο ματς περιμένει και τον Λοϊζά, που βρίσκεται στο Νο.231 του κόσμου στα juniors. Θα αντιμετωπίσει είτε τον 18χρονο Σκοπιανό, Marko Stoilkovski, είτε τον επίσης 18χρονο Kevin Edengren, Νο.6 στο ταμπλό και Νο.24 στον κόσμο, που είναι και το μεγάλο φαβορί.

Αύριο θα κάνουν τις πρεμιέρες τους στο τουρνουά ο Παύλος Τσιτσιπάς και η Μιχαέλα Λάκη, που θα έχουν αμφότεροι πολύ δύσκολες αποστολές. Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει το Νορβηγό Nicolai Budkov Kjaer, Νο.7 στο ταμπλό και Νο.28 στον κόσμο στα junior, ενώ η Λάκη θα αναμετρηθεί με τη Σέρβα Teodora Kostovic, No.2 στο ταμπλό και Νο.21 στον κόσμο.

Σήμερα έπαιξαν και για το διπλό αγοριών οι Λοϊζάς και Τσιτσιπάς, που ηττήθηκαν σε ένα πολύ δύσκολο ματς από τους Ισπανούς Alejandro Melero Kretzer και Alejo Sanchez Quilez, Νο.3 στο ταμπλό, με 6-1, 6-2.

Στο διπλό των κοριτσιών, οι Ασλανισβίλι και Λάκη θα αντιμετωπίσουν αύριο τις Ισπανίδες Ariana Geerlings και Marta Soriano Santiago.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots