Φιναλίστ στο διπλό στο Χάσκοβο η Ασλανισβίλι

 
Φιναλίστ στο διπλό στο Χάσκοβο η Ασλανισβίλι
tn team Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 13:09

Η Άρτεμις Ασλανισβίλι πήρε τη 2η θέση στο διπλό της δυνατής διοργάνωσης J200 κατηγορίας της ITF στο Χάσκοβο.

Η Ασλανισβίλι και η Γερμανίδα συμπαίκτριά της, Josy Daems, ηττήθηκαν σήμερα από τις Πολωνές Amelia Paszun και Barbara Straszewska με 6-1, 6-2, για τον τελικό της διοργάνωσης της J200 κατηγορίας του Χάσκοβο στη Βουλγαρία.

Για να φτάσουν μέχρι τον τελικό, Ασλανισβίλι και Daems κέρδισαν στον 1ο γύρο τις Βουλγάρες Aleksandra Toneva και Kristina Vasileva με 6-1, 6-3, στα προημιτελικά απέκλεισαν το Νο.2 ζευγάρι του ταμπλό, την Αμερικανίδα Maya Iyengar και τη Σλοβάκα Natalia Krockova με 7-5, 6-4, ενώ στα ημιτελικά κέρδισαν τη Σουηδέζα Linea Bajraliu και την Πολωνή Nadia Kulbiej με 3-6, 6-3, 10-6.

Αυτός ήταν ο μεγαλύτερος τελικός που έχει παίξει στην καριέρα της η 17χρονη αθλήτρια της Collective Tennis School, η οποία έχει κατακτήσει δυο τρόπαια σε διοργανώσεις της κατηγορίας J100 της ITF, ένα στα μονά και ένα στα διπλά.

Στα μονά αυτή την εβδομάδα στο Χάσκοβο κατάφερε να κερδίσει τη Σέρβα Anastasija Cvetkovic με 6-4, 6-2 και να μπει στη φάση των "16", εκεί όμως τη σταμάτησε μετά από γεμάτο ματς η Ισπανίδα Neus Torner Sensano, Νο.7 στο ταμπλό και No.96 στον κόσμο στα juniors, με 2-6, 6-2, 6-4.

Στο Χάσκοβο ταξίδεψε και η Θεοδώρα Κούσιου, συμπαίκτρια της Ασλανισβίλι στην Collective Tennis School, η οποία μπήκε στο κυρίως ταμπλό μέσα από τα προκριματικά, κερδίζοντας τη Γερμανίδα Kim Gysin με 6-3, 6-3 και τη Ρουμάνα Andreea Diana Soare (No.3 ταμπλό) με 7-6 (3), 7-6 (4).

Στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό, η Κούσιου γνώρισε την ήττα από την Τουρκάλα Duru Soke με 6-0, 6-0.

Τέλος, στο τουρνουά των αγοριών είχαμε τη συμμετοχή του Κωνταντίνου Λουκόπουλου, που έπαιξε στο προκριματικό ταμπλό των αγοριών, όπου ηττήθηκε από τον Βούλγαρο Kaloyan Shikov με 6-3, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots