Προκρίθηκαν στο κυρίως ταμπλό του Catalonia Open Ματούλα και Παπαμιχαήλ

 
Προκρίθηκαν στο κυρίως ταμπλό του Catalonia Open Ματούλα και Παπαμιχαήλ
tn team Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 - 15:21

Η Μάρθα Ματούλα και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ κέρδισαν αμφότερες τις αναμετρήσεις που έδωσαν σήμερα στο Lleida της Ισπανίας, για να προκριθούν στο κυρίως ταμπλό της WTA 125 διοργάνωσης Catalonia Open.

Εξαιρετική αρχή έκαναν στο 125άρι της Καταλονίας οι Παπαμιχαήλ και Ματούλα, που χρειάστηκε να διεκδικήσουν στα προκριματικά τις θέσεις τους στο κυρίως ταμπλό του Catalonia Open, έφεραν όμως εις πέρας τις αποστολές τους.

Η Ματούλα επικράτησε της Ισπανίδας Martina Genis Salas με 6-2, 5-7, 6-2, σε ένα ματς που πήγε να γίνει επικίνδυνο όταν Genis Salas κέρδισε το 2ο σετ, όμως η Ελληνίδα παίκτρια γρήγορα της έβαλε "φρένο", αποκτώντας ένα προβάδισμα με 5-0 στο 3ο σετ, το οποίο τελικά έκλεισε στα 8 games.

Η Παπαμιχαήλ αργότερα έφτασε σε μια επιβλητική νίκη επί μιας άλλης Ισπανίδας, της Yvonne Cavalle-Reimers, την οποία κέρδισε με 6-4, 6-0. Παρότι το 4-0 έγινε 4-4 στο 1ο σετ, η Παπαμιχαήλ δεν πτοήθηκε, κέρδισε τα 8 επόμενα games (!) και τελικά έφτασε σε μια καθαρή νίκη και πρόκριση στο κυρίως ταμπλό.

Μετά και την κλήρωση των qualifiers, η Παπαμιχαήλ θα αντιμετωπίσει στον 1ο γύρο μια από τις δυνατότερες παίτκριες που είναι στη Lleida, την Πολωνή Magdalena Frech, Νο.4 στο ταμπλό και Νο.51 στον κόσμο, ενώ η Ματούλα θα τεθεί αντιμέτωπη με μια επίσης παίκτρια επιπέδου WTA, την Αμερικανίδα Ashlyn Krueger, No.70 στον κόσμο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots